Strømsvigt udskyder operationer - men kaffemaskine virkede

En nødgenerator holder Herlev Hospital kørende i tilfælde af strømsvigt - dog ikke på fuld kraft.

Herlev Hospital var en af de 16.000 husstande, som i dag blev ramt af et strømsvigt. Og selvom man har benyttet et dieseldrevet nødstrømssystem, så har det betydet aflyste operationer. 

12 planlagte operationer er blevet omdirigeret, da man kun har kunnet køre på omkring 60 procent af den normale kapicitet.

- Al apparatur på intensivafdelinger og på operationsgang har været upåvirket af strømafbrydelsen, mens andre dele af hospitalet er skruet ned på lav kraft, siger Morten Lind, der er beredskabskoordinator og overlæge på akutmodtagelsen og på operationsgangen på Herlev Hospital, til TV 2 Lorry. 

Han forventer, at patienterne får en ny tid til operation allerede før jul. 

Måtte sortere i patienter på akutmodtagelse

Når hospitalet kører på nedsat kraft, betyder det, at læger og sygeplejersker er nødt til at sortere i de akutte patienter de lukker ind på hospitalet, forklarer han videre. 

De skal nemlig være sikre på, at de kan opfylde de behov, patienterne måtte have.

- Vi har eksempelvis ikke mulighed for at tage brækkede arme og ben ind, når røntgen-afdelingen ikke er oppe at køre. Så den slags patienter sender vi videre til andre hospitaler i området, som ikke er ramt af strømsvigt, siger han til TV 2 Lorry. 

Svært at holde temperaturen

Nødstrømsanlægget er drevet af diesel.

En stor tank med 80.000 liter, som kan holde hospitalet kørende i dagevis. Faktisk også længere tid, for tanken kan fyldes op, hvis den skulle blive brugt op.

Men når hospitalet kører på lavt blus, kan det alligevel være svært at holde temperaturen oppe inde på stuerne. Det mærkede hospitalet også i dag.

- Nu kom strømmen jo tilbage sidst på eftermiddagen, men ellers ville vi have sat ind med alternative varmekilder som tæpper eller varmeblæsere, forsikrer overlægen.

Kaffemaskinen virkede stadig

Og selvom akutafdelingen i dag kørte på nedsat kraft, så var der en ting afdelingen ikke gik ned på:

- Vores kaffemaskine fungerede upåklageligt, så vi havde frisk kaffe hele dagen. Det havde de for eksempel ikke på operationsafdelingen.

Også Hvidovre Hospital var ramt af strømsvigt i dag. Det varede kun i cirka halvanden time og betød at dele af hospitalet i den periode kørte på nedsat kraft.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Arkivfoto: Drikkevand

Område for forurening er fundet - men borgere skal fortsat koge vandet før brug

drikkevand

playIntet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere