Stig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

Røde Kors, Blå Kors, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær - og direktør for Elgiganten er alle med til at give julehjælp til trængende.

Julen handler også om glæden ved at give.

Og for Stig Bergmann, leder af Røde Kors-butikken i Herlev, er det at give julehjælp til trængende en gave i sig selv.

- Det er så fantastisk. Det giver mig og kollegerne noget, når vi sidder og uddeler den, siger Stig Bergmann til TV 2 Lorry.

Han og kollegerne i Røde Kors butikken i Herlev giver et gavekort på 800 kroner til Coops butikker og har derudover også mulighed for at give et gavekort på 300 kroner til Coolshop.dk, så familier kan købe en julegave til deres børn.

Endelig får modtagerne af julehjælp også et gavekort på 250 kroner til Røde Kors’ butik, så der kan købes nyt tøj til juleaften.

quote Jamen at se glædestårerne vælte ud af øjnene på modtagerne, det er så rørende

Stig Bergmann, leder af Røde Kors-butikken i Herlev

Når den frivillige Stig Bergmann overdrager gavekortene til julehjælps-ansøgerne, opstår en helt særlig fornemmelse.

- Jamen at se glædestårerne vælte ud af øjnene på modtagerne, det er så rørende, siger Stig Bergmann med let bævrende stemme.

Frivillige driver værket

Det er de 45 frivillige, der driver Røde Kors-butikken i Herlev. Der er alt fra folk i samfundstjeneste til psykisk sårbare og internationale studerende, der ønsker at lære sprog og blive en del af det danske samfund.

De modtager et ton tøj om ugen, og har under coronakrisen solgt 20 procent mere end normalt.

Men der er også brug for den øgede omsætning, for årets opgørelser fra julehjælpsorganisationer viser, at rekordmange børnefamilier med knappe ressourcer i hovedstadsområdet har søgt om hjælp i år.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Der er noget for enhver smag i Røde Kors-butikken i Herlev.
Der er noget for enhver smag i Røde Kors-butikken i Herlev.
Foto: TV 2 Lorry

Frelsens Hær melder om 9.750 ansøgninger om julehjælp i år, hvilket faktisk er lidt færre end sidste år. Røde Kors regner med at uddele julehjælp til 12.000 familier.

Hos Blå Kors har man i alt modtaget 7.402 ansøgninger, hvoraf de 1.673 er fra Region Hovedstaden. Det er et par hundrede mere end i 2019, hvor organisationen ellers oplevede det højeste antal ansøgere til dato.

15.069 har søgt via Dansk Folkehjælp. Det er en stigning på knap 400 i forhold til sidste år, hvor, 14.674 familier ansøgte.

For de 34 kommuner i TV 2 Lorrys område ser man også en stigning. Sidste år anmodede 4.115 familier fra hovedstadsområdet om julehjælp, i år er tallet 4.260.