Spejderhytte i flammer i nat – brandbare væsker fundet på stedet

Politiet rykkede i nat ud til to formentlig påsatte brande i Herlev og Rødovre - ved en brændt spejderhytte er der fundet tegn på brandbare væsker.

00:42

Video: Presse-fotos.dk

Københavns Vestegns Politi og brandvæsnet rykkede i nat ud til en brand i en spejderhytte i Herlev, som efter nattens undersøgelser mistænkes for at være påsat.

- Klokken 01.55 får vi en anmeldelse om brand i et spejderhus på Elverhøjen 74 i Herlev. Der er sket ret omfattende skader på facaden, og der er klare indikationer på, at branden er påsat, siger vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, Peter Grønbæk, til TV 2 Lorry.

Mistanken skyldes, at der fundet tegn på brandbare væsker ved spejderhytten.

  Foto: Presse-fotos.dk

- Vi har lavet de første undersøgelser, og nu skal det undersøges nærmere, siger vagtchefen, der håber, at nogen i nærheden har set noget, som politiet kan bruge i efterforskningen.

- Vi er meget interesserede i at høre fra eventuelle vidner, der har set nogen i området omkring det tidspunkt, hvor branden er brudt ud.

Der vil være brandtilsyn ved spejderhytten mandag.

  Foto: Presse-fotos.dk

Samtidig med branden i Herlev fik Københavns Vestegns Politi også en anmeldelse klokken 01.56 om en bilbrand på Rødovre Parkvej ud for nummer 425.

- Vi formoder også her at branden er påsat – det er i hvert fald sjældent at biler bryder i brand af selv midt om natten. Bilen er helt udbrændt, siger vagtchefen, der også gerne vil høre fra eventuelle vidner i den sag.

Bilen i Rødovre er totalt udbrændt. Foto: Presse-fotos.dk

00:19

Foto: Presse-fotos.dk

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik