Sådan undgår du rottebesøg i din have

Der skal ikke meget til, før rotter finder vej til have. Her han du få gode råd til, hvordan du holder dem væk.

Det er ikke kun de lyse nætter, som ekspanderer i sommermånederne. Også rotten har yderst gode arbejdsbetingelser i de varme måneder.

Derfor har Herlev Kommune samlet en række gode råd til borgerne, så de kan sikre deres haver imod de ubudne gæster.

Rådene kan selvfølgelig også benyttes alle andre haveejere rundt om i landet, da de forbistrede gnavere er et stort problem i mange andre kommuner.

  1. Fjern unødigt rod i haven. En rotte søger altid efter nye muligheder for at bygge rede. En bunke af ting, der ikke bliver brugt, er et godt sted at søge ly for en rotte.
     
  2. Undlad at fodre fugle/katte/ræve. Hvis du virkelig gerne vil fodre havens fugle, så undlad at lægge for meget foder ud ad gangen (ikke mere end de kan spise i løbet af få timer) og undgå at lægge det på jorden, eller andre let tilgængelige steder. Husk på at rotten er en opportunist, så det fuglene, kattene og rævene spiser – spiser rotten også.
     
  3. Det er også vigtigt at forhindre rotternes adgang til føde. Når du griller, bør du derfor løbende holde øje med kødet og andre fødevarer. Tør bordet grundigt af, når du spiser udenfor. HuskOg smid madrester og alt andet skrald i en aflukket skraldespand.
     
  4. Hvis du komposterer er det vigtigt at beholderen er rottesikret og ikke indeholder madrester.

TV 2 Lorrys Søndagsmagasin har tidligere sat fokus på de massive rotteproblemer i Kongens Have i København. Her forsøgte rottefængerne blandt andet at få gjort kål på en stor, sejlivet rotte, som var så berygtet, at den havde fået sit helt eget øgenavn.

Kongens Have i København oplevede i sommeren sidste år en sand rotteinvasion.  I dag - et halvt år efter - er der ved at komme styr på problemet, men som vi nu skal se, pusler rotterne stadig i krattet i den gamle park.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Latterguru

playHos latterguruen Thomas må vi grine af det meste: "Vi har brug for at være mere crazy"

Flydendeparcelhus (1)

playChristian bor i et flydende parcelhus med vinkælder og legeplads

SLOW COVER FB1

playFik succes under nedlukning: Kan ler få os til at elske vores rynker?

25_seconds

playHenriette laver kjoler af sengetøj: "Næste generation skal lære at reparere deres ting"

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere