Region H-formand kritiserer Herlev Hospital i meningitis-sag

Region Hovedstadens formand kritiserer Herlev Hospital for ikke at have lært noget af en 16-årigs død.

Herlev Hospitals ledelse har ikke lært af sine fejl eller gjort de rette tiltag i sager om smitsom meningitis.

quote Jeg er sikker på, at man fra Herlev Hospitals side har ønsket at lære af dette. Men analysen har i dette tilfælde ikke været grundig nok.

Sophie Hæstorp Andersen, Soc. Dem., regionsrådsformand for Region Hovedstaden

Det mener Sophie Hæstorp Andersen (S), fmd. i Region Hovedstaden, som dermed kritiserer hospitalets redegørelse, som kommer efter Mathias Baadsgaard-Lunds dødsfald, skriver P4 København.

16-årige Mathias Baadsgaard-Lund døde på grund af smitsom meningitis, også kaldet meningokok, sidste år. Men som DR har fortalt, fik han ikke fik den rette behandling af Herlev Hospital.

Herlev Hospital beklager flere fejl i redegørelsen, som Region Hovedstaden har bedt hospitalet om at lave. Men hospitalet mener selv, at de efter dødsfaldet har gjort de rette ledelsesmæssige tiltag for at undgå, at lignende sker igen. 

Den konklusion kritiserer Sophie Hæstorp Andersen nu:

- Jeg er ikke lægelig ekspert, men jeg må forholde mig til, at hverken min egen administration, Enheden for Kvalitet og Patientsikkerhed eller Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at den analyse, som Herlev Hospital lavede efter Mathias Baadsgaard-Lunds død, var grundig nok eller god nok, siger hun til DR P4 København.

Hun mener ikke, at Herlev Hospital har gjort nok for at analysere, hvad der gik galt i Mathias Baadsgaard-Lunds forløb, som førte til hans død. Og hun er ikke tilfreds med de initiativer, som hospitalet har gjort på området:

- Jeg er sikker på, at man fra Herlev Hospitals side har ønsket at lære af dette. Men analysen har i dette tilfælde ikke været grundig nok, siger hun til DR P4 København. 

OPDATERING:

Herlev og Gentofte Hospital skriver til TV 2 Lorry

- Direktionen har noteret sig kritikken fra regionsrådsformanden og ved, at Forretningsudvalget drøfter hospitalets redegørelse i dag.

De har ingen yderligere kommentarer.