To 18-årige anholdt: Mistænkt for at stå bag en række brande i Herlev

To unge mænd fra lokalområdet er blevet anholdt mistænkt for at stå bag en række brande i Herlev natten til den 31. maj.

Politiet har onsdag formiddag anholdt to 18-årige personer, som mistænkes for at stå bag en række brande i Herlev i slutningen af maj måned, oplyser Københavns Vestegns Politi,

Der var blandt andet brand i en daginstitution samt seks andre mindre brande i byen. Branden i daginstitutionen medførte store skader på institutionen.

Københavns Vestegns Politi har siden efterforsket brandene, og der har ligeledes været en øget tilstedeværelse i området med både patruljer og lokalpoliti i et tæt samarbejde med Herlev Kommune.

Også i den kommende tid vil lokalpolitiet være mere til stede i Herlev og have et stort fokus på og dialog med borgerne i de områder, der har været præget af brandene.

 - Der er tale om en både alvorlig, tankeløs og farlig gerning, som har medført stor utryghed for borgerne i området. Vi har haft stort fokus i området og en intensiv efterforskning, og det har ført til dagens anholdelser, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Charlotte Skovbry oplyser til TV 2 Lorry, at det er to unge mænd fra lokalområdet, som onsdag eftermiddag sidder til afhøring

Man forventer, at de to mænd vil blive løsladt igen efter endt afhøring, men at de vil forblive sigtede i sagen. Politiet formoder, at der er flere gerningsmænd, og at der vil komme flere anholdelser.

Borgmester var rasende

De påsatte brande raserede Herlev natten til den 31. maj, og det gik især hårdt ud over daginstitutionen Dagplejen på Kommenhaven 15, mens de øvrige brande var i containere, som blandt andet bredte sig til biler og skure.

Om morgenen den pågældende søndag var Herlevs socialdemokratiske borgmester, Thomas Gyldal Petersen taget ud til den brændende daginstitution, hvor han selv har gået i vuggestue og børnehave, ligesom han siden som ung har arbejdet i institutionen.

Dengang lød det det fra den vrede borgmester:

- Det er fuldstændig uacceptabelt og utilgiveligt, og det skal politiet til bunds i, for det her skal simpelthen stoppes

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190304-100858-7-1920x1279we

Politi beder offentligheden om hjælp i søgning efter 43-årig: ”Vi har ikke flere steder at lede”

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere