Pernille Blume slår egen OL-tid og sætter ny dansk rekord

Det danske svømmefænomen Pernille Blume satte ny dansk rekord på 50 meter fri ved VM i langbane i Budapest og svømmede sig sikkert i finalen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Pernille Blume imponerede alt og alle, da hun sidste sommer vand olympisk guld ved OL i Rio på distancen 50 meter fri foran alle favoritterne.

Jeg tænker bare, det er megafedt alt det her.

Pernille Blume, Svømmer

Men allerede mindre end et år efter har det danske svømmetalent fra Herlev slået sat ny personlig rekord i tiden 24,05 - to hundrededele af et sekund hurtigere end hendes tidligere danske rekord, som hun satte, da hun vandt guld ved OL i Rio 2016.

Finalen til VM i Budapest svømmes søndag aften, og noget tyder på, at Pernille Blumes formkurve er opadgående. I det indledende heat tilbagelagde hun favoritdistancen i tiden 24,32 sekunder, hvilket tilmed var næsthurtigst på tværs af alle indledende heats.

Læs også Pernille Blume: Nu skal jeg være sygeplejerske

Pernille Blume blev student fra Falkonergårdens Gymnasiym og HF sidste sommer, men har holdt fast i svømningen efter gymnasiet og det imponerende resultat ved OL i Rio 2016 - og det har været en god plan.

Første medalje i hus

I forgårs vandt hun VM-bronze på distancen 100 meter fri og sikrede dermed Danmark sin første medalje ved mesterskaberne i Budapest - og sin egen første medalje ved et langbane-VM nogensinde.

Her satte hun igen dansk rekord på 100 meter-distancen, da hun svømmede i tiden 52,69 sekunder.

Det er slet ikke gået op for mig. Jeg kiggede op og kunne ikke få øje på min tid. Det bedste ved det hele er, at jeg har forbedret mig hver gang i indledende, semifinale og nu.

Pernille Blume, Svømmer

Dermed var det tredje gang, hun forbedrede den danske rekord på to dage.

Torsdag svømmede hun i tiden 53,13 sekunder i sit indledende heat, og i semifinalen senere torsdag forbedrede hun atter rekorden med 52,99 sekunder.

- Det er slet ikke gået op for mig. Jeg kiggede op og kunne ikke få øje på min tid. Det bedste ved det hele er, at jeg har forbedret mig hver gang i indledende, semifinale og nu, siger Pernille Blume til TV 2 Sport.

- Jeg tænker bare, det er megafedt alt det her. Det var et cirkus uden lige, siger Pernille Blume til TV2 Sport.

Læs også Guld-Blume: Jeg vil da gerne fejres på Rådhuspladsen

Hun har vundet fem medaljer i holdkap ved kortbane-VM i sin karriere, men det var første gang, hun stod i en individuel finale ved et langbane-VM, som er højere profileret.

Finalen i 50 meter fri svømmes søndag aften et sted mellem 17.30 og 20.10 alt afhængigt af resten af programmet til verdensmesterskaberne, men TV 2 Lorry følger selvfølgelig resultatet. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik