Nye kameraer sat op i Herlev - men ikke for at overvåge borgerne

I Herlev er der blevet sat nye kameraer op i byrummet, men det er ikke for at overvåge borgerne.

Nye kameraer er blevet sat op i masterne rundt om i Herlev. Foto: Herlev Kommune

Hvis du som Herlevborger har opdaget nogle sorte kasser, der er placeret i masterne i bybilledet, så behøver du ikke frygte, at du bliver overvåget.

Kommunen har godt nok valgt at opsætte to nye forskellige typer kameraer, men det er ikke den slags kameraer, der filmer og registrerer forbipasserende.

I stedet bruges de til at måle vejret og trafikken. Optagelserne har nemlig kun til formål hver især at øge viden om vejrforholdene og registrere trafikflowet, så trafiksignalerne tilpasses bedst muligt for at undgå kødannelse, oplyser Herlev Kommune.

Afkoder trafikgennemstrømning

Trafikradaren afkoder trafikgennemstrømning, hvilket gør det muligt at tilpasse lysreguleringen bedst muligt - og dermed skabe størst mulig flow og mindst mulig kødannelse. Trafikradaren er opsat i krydset Herlev Ringvej og Lyskær. 

Vejrmålestationens optagelser registrerer luft- og vejtemperaturer, mængden af restsalt på vejene i vinterhalvåret, og hvor god sigtbarheden er for at kunne varsle om glatføre.

Systemet anvendes af Vejdirektoratet og kommuner landet over. Stationerne er opsat på Krebsdammen og ved Mileparken i krydset ved Lyskær.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik