Ny skøjtehal skyder op i Herlev til december

Herlev Kommune har indgået med et totalentreprenørteam, der snart går i gang med at opføre en helt ny skøjtehal ved byens allerede eksisterende arena.

Det er populært at komme på glatis i Herlev.

Så populært, at en skøjtehal ikke er nok. Riften om træningstiderne i en allerede eksisterende skøjtehal har nemlig været overvældende.

Hvordan løser man så det? Det gør man ved at bygge endnu en skøjtehal.

Første spadestik til opførelsen af en tilstødende skøjtehal i Herlev tages i december. Det står klart, efter kommunen har ingået en kontrakt med et totalentreprenørteam, der skal tage sig af byggeprojektet.

- Siden 1977, hvor forhenværende borgmester Ib Juul stod bag åbningen af Herlev Skøjtehal, har Herlev positioneret sig som en stærk skøjteby. Interessen for issport er vokset i Herlev både blandt de organiserede sportsklubber, men også hos de helt almindelige herlevborgere med hang til skøjter og is under fødderne, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen fra Socialdemokratiet.

- I mange år har der været rift om haltiderne – både i forhold til det offentlige skøjteløb og til eliteudøverne. Med den nye træningsskøjtehal får vi omsider en fuld isbane, som har været et stort ønske fra brugernes side, og det glæder mig, at den nye træningshal forbindes med et aktivitetsområde til gavn for alle hallens brugere.

Den nye skøjtehal skal ligge i forbindelse med den nuværende skøjtehal.

Stedet skal rumme en træningsbane, der skal skabe endnu mere plads til sportsudøvere og øvrige brugere.

Hallen forventes at stå færdig til august 2019, og man regner med at begynde på selve byggeriet i begyndelsen af december.

Sådan så det ud, da Ørestad skøjtehal åbnede i 2016. Skøjtehallen blev senere omdejningspunkt for ballade, da kommunen var nødsaget til at overtage driften, efter stedets forpagtere brød kontrakten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere