Natascha lever af at sælge nøgenbilleder - og hun vil gerne have, at folk blander sig udenom

Det sociale medie OnlyFans ligner på mange måder Instagram. Lige bortset fra, at det er tilladt at dele erotisk indhold - lige fra nøgenbilleder til onanivideoer. Indhold, man som bruger abonnerer på mod et fast, månedligt beløb.

Siden corona lukkede Danmark i marts, er antallet af brugere på mediet eksploderet; Radio Loud rapporterer i podcasten Touche om, at antallet af brugere i marts og april måned steg med godt 75 procent.

24-årige Natascha Sophiaa fra Herlev er én af dem. Faktisk lever hun nu af at sælge nøgenbilleder, onanivideoer og andet erotisk indhold på det sociale medie.

OnlyFans

Et erhverv, hun ikke lægger skjul på at have. Tværtimod. Det står sort på hvidt på hendes sociale medier, ligesom både venner, familie og forhenværende kollegaer er bekendte med hendes forholdsvis nye levevej.

Åbenheden om hendes erhverv har dog konsekvenser for hende.

- Jeg synes, samfundets syn på OnlyFans er meget negativt; vi er nogle stakler og for dumme til at tage en uddannelse, fortæller hun.

- Jeg tror specielt, at min forældres generation synes, det er synd for mig. Og at det er noget, jeg gør, fordi jeg er skadet.

quote Jeg synes, samfundets syn på OnlyFans er meget negativt; vi er nogle stakler og for dumme til at tage en uddannelse

Natascha Sophiaa

Men er du skadet?

- Altså jeg har diagnoserne depression, angst og PTSD. Så i samfundsøjemed er jeg nok skadet, ja. Og det hæmmede mig rigtig meget, da jeg havde et almindeligt arbejde. Jeg sad på kontor med mange mennesker og talte i telefon ni timer i døgnet. Så alt mit mentale overskud var væk, siger hun, men forklarer:

- Nu er de mennesker, jeg har noget at gøre med, online. Der kan jeg bare slukke min telefon. Så det har skabt en masse plads i mit hoved til at nyde de ting, jeg godt kan lide at lave.

For Natascha Sophiaa er karriereskiftet altså et bevidst valg, hun har truffet for at håndtere de psykiske udfordringer, der for hende følger med et normalt arbejde.

Og et valg, der efter hendes eget udsagn er både velovervejet og gennemtænkt.

- Selvfølgelig er der nogle, der gør det uden at tænke sig om. Men mange af os, der laver det, har gennemtænkt det nøje. Vi ved godt, hvad vi laver og er meget åbne omkring det. og lever faktisk et bedre liv, end vi ellers ville have gjort.

Natascha bliver dog dagligt konfronteret med fordomme om, at hun er endt i erhvervet, fordi hun er tvunget eller nødstedt til det. Eller slet og ret er for dum til at varetage et almindeligt arbejde.

TV 2 Lorry har set kommentarer og beskeder, hvor flere personer opfordrer hende til at skifte branche. Én skriver, at det er ydmygende for hende. En anden mener, at hun må gøre det af nød, selvom Natascha påstår noget andet. 

- Jeg er 12-tals studerende og har altid fået at vide, at jeg skulle være læge, forsker eller noget i den dur. Men det kræver meget mere, end folk bag skærmene tror, at drive sin egen virksomhed og leve af det, understreger hun.

- Jeg kunne godt tænke mig, at synet på folk, der laver OnlyFans, ændrer sig. Vi er ikke nogle stakler. Vi er kompetente og intelligente mennesker. Som fortjener respekt ligesom alle andre.