Madspilds-forening har fået nok - modtagere af overskudsmad klager og brokker sig

Der er dog tale om enkeltstående tilfælde, understreger formand og stifter af Danmarks største madspilds-forening.

Selv gratis mad kan åbenbart udløse brok fra folk.

Det er oplevelsen hos den frivillige organisation Stop Spild Lokalt, der kendt for at dele overskudsmad ud til personer, som godt kunne bruge en ekstra hjælp.

quote Hvis man ikke forstår, at det er varer, der normalt ville være endt i en skraldespand, så er det nok ikke hos os, I skal komme

Stop Spild Lokalt Herlev

Organisationens lokalafdeling i Herlev har set sig nødsaget til at dele et Facebook-opslag med en opsang, fordi de har oplevet, at enkelte ikke lader sig stille tilfreds med det overskudsmad, de gratis har modtaget.

- Det her skriv handler om, at vi igen igen bliver kontaktet af Scandic Food, der er blevet kontaktet af en, der har hentet marmelade hos os gratis.

- Klagen går ud på, at marmeladen er for tynd. Ja, varerne har jo enten en forkert farve, for tyndt eller andet. Vi gør altid opmærksom på, hvad der er med marmeladen eller de andre varer, skriver Stop Spild Lokalt Herlev i Facebook-opslaget.

- Prøv nu at vær tilfreds

Lokalforeningen oplyser, at den består af et hold frivillige, som forsøger at bekæmpe ressource- og madspild.

- Vi knokler hver evig eneste dag og har nogle fantastiske samarbejdspartner (producenterne), som brænder lige så meget for det.

- Vi vil gøre rigtig meget for at passe på vores miljø på sigt. Vi deler varerne ud ganske gratis (uanset hvad nogle siger) vi forsøger at gøre alle tilfredse, selvom det nogen gange koster på vores egen fritid, skriver Stop Spild Lokalt Herlev, der efterlyser mere pli og taknemmelighed fra brugerne.

- Prøv nu og vær tilfreds, og vær med til at gøre den her kæmpe forskel for miljøet, lyder opfordringen.

Overskudsvarer forsøgt byttet i Netto

Stop Spild Lokalt Herlev oplyser, at de også har fået en lignende henvendelse fra en anden af deres samarbejdspartnere, dagligvarekæden Netto.

Netto har nemlig - ifølge Stop Spild Lokalt Herlev – oplevet at få besøg i deres butikker fra personer, som har forsøgt at få byttet overskudsvarer, fordi holdbardatoen er overskredet.  

- Hvis man ikke forstår, at det er varer, der normalt ville være endt i en skraldespand, så er det nok ikke hos os, I skal komme, skriver Stop Spild Lokalt Herlev.

Ikke et generelt problem, siger foreningsformand

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til formand og stifter af Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen.

Han skriver i en mail, at eksemplerne, der nævnes i Facebook-opslaget fra foreningens Herlev-afdeling, er et lokalt problem.

- Der er tale om enkeltstående tilfælde og ikke en generel problemstilling, vi har, lyder den kortfattede kommentar fra Rasmus Erichsen, der stiftede Stop Spild Lokalt tilbage i 2016 i en alder blot 16 år.

Han startede dengang en Facebook-gruppe med det formål at få private personer til at dele deres overskudsmad med hinanden.

Danmarks største madspilds-forening

Siden da har Stop Spild Lokalt været i rivende udvikling, og organisationen dækker i dag flere end 100 danske byer.

Derudover har bevægelsen 15 såkaldte madoaser i hele landet, hvor de dagligt deler mad ud til trængende personer. Det gælder socialt udsatte, hjemløse, institutioner og mange flere.

Stop Spild Lokalt oplyser på deres hjemmeside, at de uddeler dagligt cirka 20 tons overskudsmad (20.000 kilo, red.), og at de derfor blevet Danmarks største frivillige organisation, der ”systematisk, fødevaresikkert og sporbart” deler overskudsmad ud, som ellers ville have mættet Danmarks containere og skraldespande.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Scandic Food og Salling Group, der ejer Netto. De er dog ikke vendt tilbage med et svar inden denne artikels udgivelse.

Nedenfor ses et screendump af hele Facebook-opslaget fra Stop Spild Lokalt Herlev.

 
 
Foto: Facebook - Screenshot

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik