Hospital modtog stor arv: Nu er præcise kæmpescannere indviet

Hos Afdelingen for Kræftbehandling på Herlev og Gentofte Hospital bliver strålebehandlingen fremover bedre og mere præcis.

Arkivfoto. Her ses en CT-scanner på Rigshospitalet. Foto: Jonas Vandall Ørtvig - Ritzau Scanpix

På Herlev og Gentofte Hospital i Region Hovedstaden blev to nye kraftkarle indviet fredag.

Kraftkarlene er scannere, som skal bruges, når kræftpatienter skal klargøres til strålebehandling, som kan sikre, at benhandlingen tilrettelægges mere præcist.

Herlev og Gentofte Hospital er et stort kræfthospital, og vi er utrolig glade for at vi kunne modtage arven, som er resulteret i to skannere fra øverste hylde.

Brian Holch Kristensen, cheffysiker i Stråleterapien, Herlev og Gentofte Hospital

Der er helt nøjagtigt tale om en digital PET-scanner og spektral CT-scanner, som kan måle sig frem til, hvor de mest aktive områder i kræftknuden er, for derefter at give den største dosis strålebehandling netop der, hvor kræften er mest aktiv.

Samtidig giver scannerne nye muligheder for forskning og for at udvikle nye metoder at bruge teknologien på.

Det skriver Herlev og Gentofte Hospital i en pressemeddelelse.

Den nye spektral CT-scanner på Herlev og Gentofte Hospital. Foto: Herlev og Gentofte Hospital

Stor millionarv baner vej for nyt udstyr

Men scannerne er langt fra gratis, og derfor er indkøbet og senere indvielsen kun blevet en realitet, fordi Afdelingen for Kræftbehandling i 2017 modtog en stor millionarv, som var testamenteret til at gå til netop indkøb af udstyr til kræftbehandling og forskning.

Her ses den nye PET-scanner. Foto: Herlev og Gentofte Hospital

- Herlev og Gentofte Hospital er et stort kræfthospital, og vi er utrolig glade for at vi kunne modtage arven, som er resulteret i to skannere fra øverste hylde.

- Vi mener, at de to typer skannere vil kunne løfte strålebehandlingen op på et helt nyt niveau til stor gavn for mange patienter. Det kan potentielt føre til en meget mere personificeret behandling af vores kræftpatienter, siger Cheffysiker i Stråleterapien Brian Holch Kristensen.

Stråleterapien på hospitalet planlægger og udfører omkring 56.000 strålebehandlinger om året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik