Herlev hylder dansk løbelegende med særlige motionsruter

Danmarks største maratonstjerne gennem tiderne, Henrik Jørgensen, hyldes med indvielsen af to æresløberuter i sin hjemby.

En af Danmarks bedste langdistanceløbere nogensinde døde tilbage i januar 2019 under sin daglige løbetur på ti kilometer.

57 år gammel nåede Henrik Jørgensen at blive, og i løbet af sin karriere formåede han at sætte nordisk rekord på maratondistancen med tiden 2 timer, 9 minutter og 43 sekunder.

Det gjorde han helt tilbage i 1985, og den rekord står stadig.

Det var på Bornholm, at Henrik Jørgensen faldt om med et hjertestop, men det var i Herlev, han voksede op og startede sin løbekarriere.

For at mindes og ære Henrik Jørgensen har Herlev Kommune i samarbejde med Herlev Løbe- og Atletikklub oprettet to nye løberuter i hans navn. De er begge ca. 5 km og er placeret i den nordlige og sydlige del af Herlev.

Det oplyser Herlev Kommune i en pressemeddelelse.

Og det er det helt store skyts, der bliver rullet ud. Æresløberuterne bliver indviet lørdag 14. august med tale og velkomst ved Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

For at mindes og ære Henrik Jørgensen, der startede sin flotte karriere i Herlev, har Herlev Kommune i samarbejde med Herlev Løbe- og Atletikklub valgt at markere to løberuter.
For at mindes og ære Henrik Jørgensen, der startede sin flotte karriere i Herlev, har Herlev Kommune i samarbejde med Herlev Løbe- og Atletikklub valgt at markere to løberuter.
Foto: Herlev Kommune

Mange vil måske huske Henrik Jørgensen for sit ikoniske hvide pandebånd, der sikrede, at hans lange lyse lokker ikke forvildede sig ned i øjnene.

Udover at være den hurtigste danske maratonløber gennem tiden, satte han også løbsrekorden hos mændene i det historiske Eremitageløb, der afvikles i Dyrehavsbakken, med tiden 38.40 i 1987.

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Legeland 3

Efter kras kritik - nu søger "møgbeskidt" legeland rengøringspersonale

20160720-150003-3_25mb

playBydesigner retter sønderlemmende kritik mod skandaleramt 'Kyssebro'

Rundetaarns tavler.

Rundetaarn har fået makeover: Fejret med taler og portvin

Børnenes Eventyrfabrik foto

Mor og søn forlod legeland efter en time: Det var dækket af støv og smurt ind i klistret stads

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere