Herlev Hospital ramt af strømsvigt: Elevatorer virkede ikke

Patienterne kunne ikke få leveret mad på etagerne, fortæller en af dem til TV 2 Lorry. Sidst på eftermiddagen var hospitalet tilbage i fuld drift.

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Det 25 etager høje Herlev Hospital har torsdag eftermiddag været ramt af strømsvigt. 

Det gik ud over hospitalets mange elevatorer. 

Tidligere på eftermiddagen oplyste Region Hovedstadens pressetjeneste til TV 2 Lorry, at elevatorerne forventes at være tilbage i drift klokken 17.30.

Ambulancer måtte omdirigeres

Kort før klokken 17 lyder det fra hospitalets driftschef, Vibeke Prahl, at hospitalet er tilbage i fuld drift.

Problemerne med strømforsyningen betød nemlig, at hospitalet måtte lukke ned for akutmodtagelsen, fordi patienterne ikke kunne transporteres rundt på etagerne. Ambulancer måtte derfor omdirigeres til andre hospitaler i hovedstadsområdet. 

- Det er rigtigt ærgerligt. Heldigvis har der på intet tidspunkt været nogen patientrisiko, og personalet har håndteret situationen dygtigt, siger Vibeke Prahl til TV 2 Lorry.

Fejlen skete, da hospitalet ville koble nødstrømmen fra og 'bystrømmen', som DONG leverer, til. Her opstod der problemer med elevatorerne, som var ude af drift i tre-fire timer. 

  Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Patient: Vi kan ikke få mad

TV 2 Lorry fik først på eftermiddagen en e-mail fra Bettie Hansen Breiding, der er indlagt på hospitalet og derfor oplevede konsekvenserne af strømnedbruddet. 

- Elevatorerne virker ikke, og det bevirker, at madvognene ikke kan komme op på diverse afdelinger, og at lægerne ikke kan komme akut ned eller op til dårlige patienter, skriver hun.

Læs også Bølge af strømafbrydelser er helt tilfældig

Ifølge Bettie Hansen Breiding skyldes strømafbrydelsen, at en hovedledning er blevet skåret over.

Hos Radius Elnet, der har ansvaret for elforsyningsnettet i hovedstadsområdet, melder man hus forbi. Der er tale om en fejl, der er opstået internt på hospitalet, oplyser pressemedarbjeder Morten Kidal til TV 2 Lorry.

Det bekræfter driftschef Vibeke Prahl.

- Strømsvigtet skyldes en fejl på en jordledning, der ligger inde på hospitalets grund, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik