Herlev hårdest ramt af corona: "Jeg er dybt bekymret," siger udvalgsformand

Udvalgsformand i Herlev Kommune Gitte Friberg Bomholdt(A) er bekymret for, om corona-smitten kan sprede sig på kommunens plejecentre.

Herlev Kommune har gennem det meste af corona-krisen været hårdt plaget af høje smittetal.

Men nu har Herlev Kommune lagt sig helt i top som den kommune, der har det højeste incidens-tal af alle kommuner i hele landet. Det betyder, at Herlev er den kommune i Danmark, som har flest smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Herlevs incidens-tal var tirsdag 390, mens Brøndby kommer efter med 291 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dag. Torsdag hedder tallene 383 i Herlev og 337 i Brøndby. 

Det viser de seneste dages data fra Statens Serum Institut. 

Og mens vi bevæger os ind i en tid, hvor sundhedsmyndighederne oplyser, at vi vil se et øget smittetryk på landsplan, så gør Herlev Kommune, hvad de kan, for at undgå at smitten løber løbsk, og ikke spreder sig på steder med mange udsatte som plejecentre.

Sundhedsudvalgsformand Gitte Friberg Bomholdt (S), siger, at kommunen følger alle de restriktioner, som myndighederne udsteder.

- Jeg er dybt bekymret for situationen, men vi tager alle anbefalinger fra Styrelsen for Patientsikkerhed meget alvorligt, og arbejder meget med at opretholde besøgsrestriktioner på kommunens plejehjem, siger Gitte Friberg Bomholdt til TV 2 Lorry.

- I forhold til plejecentrene følger vi jo de restriktioner, som bliver udstedt af staten, som jo blandt andet lyder på maks én besøgende per beboer.

Fredag i sidste uge sendte Herlev Kommune en pressemeddelelse ud, hvori kommunalbestyrelsen opfordrede deres borgere til at være ekstra opmærksomme på at overholde restriktionerne om eksempelvis ikke at mødes med folk, man ikke normalt mødes med.

En svær periode

Området omkring den Københavnske Vestegn har generelt været hårdt ramt, specielt efter at virussen er begyndt at tage til i løbet af efteråret.

Flere skoler på Vestegnen har set sig nødsaget til at sende elever hjem fra skoler.

Herunder kan du få overblik over, hvor mange der er smittede per 100.000 borgere i løbet af den seneste uge, der hvor du bor:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

christiania

Christiania laver julemarked til trods for corona

20200723-153222-l-1920x1280we.jpg

Godt nyt for ældre: Nu kan flere blive testet i eget hjem

testcenter

playVestegnen hårdt ramt af corona – nu åbner et fast testcenter

Plejehjem

Endnu en kommune rammes af besøgs-restriktioner - se forbuds-listen her

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere