Enhedslisten: Fyringer på Herlev Hospital kan undgås

De fyringer og stillingsnedlæggelser, som er planlagt på Herlev Hospital, kan ifølge Enhedslisten i Region Hovedstaden undgås.

De ansatte på Herlev Hospital holder vejret, mens fremtidsudsigterne er 75 nedlagte stillinger og 20 fyringer. Årsagen til besparelserne er stigende udgifter til dyr hospitalsmedicin, som i høj grad går til kræftbehandling.

quote Jeg synes det er utroligt kynisk ikke at redde stillingerne, når vi nu rent faktisk har midlerne hertil. Taberne er patienterne, fordi der bliver færre ansatte

Marianne Frederik, Regionrådsmedlem, Region Hovedstaden, Enhedslisten

Men fyringerne og stillingsnedlæggelserne kan undgås, lyder det fra Enhedslisten. Ifølge partiet bruges der generelt langt færre midler på medicin end man har budgetteret med i hele regionen.

- Jeg synes det er utroligt kynisk ikke at redde stillingerne, når vi nu rent faktisk har midlerne hertil. Taberne er patienterne, fordi der bliver færre ansatte, siger regionrådsmedlem for Enhedslisten i Region Hovedstaden, Marianne Frederik.

Fortsætter kampen for at undgå besparelser

Partiet vil nu opfordre andre partier i regionsrådet til at genoverveje den afvisning, som de tidligere har givet på at droppe planerne om fyringer og stillingsnedlæggelser.

- Vi er nødt til at tænke fleksibelt, når vi rent faktisk har mulighed herfor - endda uden, at det koster mere i vort samlede budget, siger Marianne Frederik.

Men partierne har allerede stemt om Enhedslisten forslag d. 18 april, så derfor skal de heller ikke i fremtiden forvente, at den brede holdning ændrer sig.

quote Vi synes, man bør bruge nogle af alle de penge, der ligger i det kolossalt store administrative budget, som Region Hovedstaden.

Martin Geertsen, 2. næstformand, Region Hovedstaden, Venstre

- Det er en kæmpe udfordring, når udgifterne til medicin fortsat stiger, men når vi som politikere lægger budgettet for Region Hovedstaden, må vi også kunne forvente økonomisk ansvarlighed fra alle hospitaler, siger Regionrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Soc.dem til TV 2 Lorry.

- Jeg føler med medarbejderne, der står midt i det, men regionens tryghedsordning betyder, at vi vil forsøge at omplacere de pågældende medarbejdere til andre steder i regionen, siger hun.

Pengene er der et sted

I Venstre er man enige i, at pengene ikke skal tages fra andre hospitalers budget og puttes over i Herlev Hospital. Dog stemte de blank og ikke direkte i mod Enhedslistens forslag, da de siger, at pengene bør findes for at undgå besparelserne på Herlev.

- Vi mener, at besparelserne kunne være undgået, hvis der var blevet indkaldt til forhandlinger om, hvor pengene kunne være fundet. Vi synes, man bør bruge nogle af alle de penge, der ligger i det kolossalt store administrative budget, som Region Hovedstaden har, siger Venstres Martin Geertsen, der er 2. næstformand i Region Hovedstaden til TV 2 Lorry.

Ifølge Enhedslisten bør man dog tage de sparede midler fra regionen og overføre til Herlev Hospital - men det er altså blevet afvist af de andre partier.

- Flertallet mener, at hospitalets ledelse bevidst har underbudgetteret udgiften til kræftmedicin for at presse ekstrabevillinger igennem, og at en redning af stillingerne blot vil udløse tilsvarende krav fra andre hospitaler, siger Marianne Frederik

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Arkivfoto: Drikkevand

Område for forurening er fundet - men borgere skal fortsat koge vandet før brug

drikkevand

playIntet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere