Da politiet ringede, troede Susanne, de ville lukke søsters drabssag

Københavns Vestegns Politi har torsdag anholdt en mand for drabet på Louise Borglit tilbage i 2016.

I fem et halvt år har Susanne Borglit håbet på, at denne dag ville komme.

Hendes søster Louise Borglit blev 4. november 2016 dræbt i Elverparken i Herlev, og siden har politiet ledt med lys og lygte efter en gerningsmand.

Men fredag kunne Københavns Vestegns Politi oplyse, at de torsdag har anholdt en mand i sagen, og den nyhed kommer som et overraskelse for Susanne Borglit, fortæller hun til TV 2 Lorry:

- Jeg havde egentlig selv lagt låg på og tænkt, at jeg aldrig får noget af vide, og at der aldrig sker noget. Så det kom da lidt som et chok, men på den gode måde. Jeg er lettet.

Regnede med at sagen var droppet

Hun blev ringet op af politiet torsdag aften og inviteret til et møde fredag morgen. Det var først her, hun fik nyheden at vide - kort før alle andre.

- Jeg havde en forventning om, at de ville fortælle, at de ville lukke sagen eller henlægge den. Jeg havde virkelig ikke forventet, at de ville sige, at de havde fundet og mistænkt en mand. Det kom som lidt af et chok, forklarer hun.

Susanne Borglit fortæller, at de sidste fem et halvt år har været en følelsesmæssig rutsjebanetur, hvor højtider, fødselsdage og ikke mindst drabsdagen har påmindet familien om, hvad der er sket.

Det har de håndteret på deres helt egen måde.

- Vi har lavet drabssagen om til en positiv-dag, hvor hele familien er samlet, og børnene får lov til at bestemme, hvad vi skal lave. Vi kalder det en ja-dag. På den måde er det en dag, vi ser frem til, siger hun og uddyber:

- Det er den måde, vi kommer lidt over den dag på.

Stor respekt for politiets arbejde

Susanne Borglit forklarer, at hun ikke kommer til at følge med i de oplysninger, der kommer frem om den mistænkte under grundlovsforhøret fredag, og at hun ikke har behov for at være til stede.

Det ændrer ikke på, at dagens nyhed er en lettelse, selvom der endnu ikke er nogen, der er dømt i sagen.

- Det er jo ikke afslutte som sådan, men jeg er lettet, fordi jeg havde en fornemmelse af, at det ikke ville ske (at politiet fandt gerningsmanden, red.). Det er svært at være 100 procent glad, for jeg får ikke Louise tilbage, men jeg har brug for, at retfærdigheden sker, forklarer hun.

Under hele forløbet har Susanne Borglit været i jævnlig kontakt med politiet, når der har været noget at berette. Beskeden har dog hele tiden været, at der ikke var nogen sigtede i sagen.

Og selvom der er gået flere år siden drabet, så kan hun og familien ikke sætte en finger på politiets arbejde.

- Jeg har stor respekt for politiets arbejde i denne her sag. De har informeret mig, når der har været noget at informere om, men det har der jo ikke været hele tiden, siger hun.

Den 28-årige mand, der er blevet anholdt og mistænkes for drabet, har erklæret sig uskyldig ved grundlovsforhøret fredag formiddag._

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Brand Amager

Beredskab rykker ud til brand: Beboere opfordret til at lukke vinduerne

Otte kvinder dømt for at hyre folk til at stjæle hund

Pernille Beckmann

Politi om chikanesag mod borgmester: "Det er en hastesag"

20211029-203353-L-8256x4635ma

Borgmester i chok efter flaskekast mod hus: Politiet vil hæve sikkerhed omkring mig


Herlev


Forsiden lige nu

Se flere