Corona stukket af i vestegnskommune: Her er det slut med at dyrke idræt

Herlev Kommune topper aktuelt listen over smittede per 100.000 indbyggere.

Det er blot en uges tid siden, Herlevs borgmester var ude at rose kommunens indbyggere for i fællesskab at have nedbragt smitten gevaldigt, så kommunen på kort tid var gået fra at have de højeste smittetal til at være helt uden for top-15 på et tidspunkt.

Men det skulle borgmesteren måske ikke have gjort.

For siden den besked er det gået én vej med smitteudbredelsen i Herlev, og det er den gale af slagsen.

Således er vestegnskommunen nu igen det sted i landet med den højeste incidens (antal bekræftede tilfælde per 100.000 borgere).

Og det får nu konsekvenser for borgerne i kommunen, som nu sætter ind med tiltag, der er mere vidtrækkende end de skærpede restriktioner, som Herlev sammen med 16 andre hovedstadskommuner i forvejen er underlagt.

I en besked på kommunens hjemmeside fortæller borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), at foreningslivet nu bliver lukket ned frem til næste år.

Alle kommunale idrætsanlæg lukkes ned indtil 2. januar næste år, mens der også lukkes for alle holdaktiviteter i fritidstilbud.

Baggrunden for kommunens beslutning er, fortæller Thomas Gyldal Petersen, en bekymrende stigning i smittetryk blandt Herlevs 10-19-årige.

- Selvom vi ikke skal, så gør vi det. For med det høje smittetal, vi har, er vi simpelthen nødt til at sørge for, at børn ikke blandes på tværs af idrætten. Vi har dem skarpt opdelt i skolen, i SFO’en og i klubben, men når de kommer til idræt, kan de blandes på tværs af skoler og klasser. Det skal stoppe nu, for nu skal vi have smitten ned, siger Thomas Gyldal Petersen til TV 2 Lorry.

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S).
Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S).
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Beslutningen er truffet, efter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har holdt møde med borgmestre i de 17 hovedstadskommuner, hvor der aktuelt er indført skærpede restriktioner på blandt andet idrætsforeningslivet.

- Kravet til idrætten er, at de kun må være 10, men sundhedsministeren sagde på vores møde med ham i tirsdags, at kunne man sende idrætten på tidlig juleferie, så var det en god idé, siger borgmesteren.

Gågaden i midten af Herlev er blevet ensrettet.
Gågaden i midten af Herlev er blevet ensrettet.
Foto: Ditte Marie Kjærsgaard-Rasmussen/TV 2 Lorry

Ensretter gågaden med hegn

Foruden nedlukningen af alle idrætsfaciliteterne har Herlev Kommune også ensrettet gågaden. Det er blevet alle hovedstadskommunerne pålagt at gøre fra myndighedernes side, men Herlev er altså det første sted, der fører dette ud i livet.

- Lige nu skal vi gøre ting, som vi aldrig har gjort før, og jeg kan godt forstå, at folk undrer sig over det. Det her er en opgave, vi skal løse, og vi har løst den hurtigste kommune i landet. Så nu må vi leve med ensretningen, siger Thomas Gyldal Petersen og fortsætter:

- Det vigtige for mig er, at vi skal kunne handle trygt. Vi skal have folk ind i butikkerne, for det er af afgørende betydning, at folk handler lokalt fra nu af og frem til jul.

Nedlukningen af idrætsfaciliteterne kommer dog ikke til at gælde for kommunens professionelle idrætsudøvere som for eksempel ishockeyholdet Herlev Eagles, der spiller i landets bedste række, Metalligaen.

Herlev Kommunes aktuelle incidens-tal er fredag 445,7 smittede per 100.000 indbyggere for de seneste syv dage. Det er landets højeste. Vestegnskommunerne Rødovre, Brøndby, Ishøj og Hvidovre følger herefter på listen over flest smittede.

De skærpede restriktioner i de 17 hovedstadskommuner indebærer blandt andet intensiveret teststrategi og smitteopsporing, færre personer til idræts- og foreningsaktiviteter, mere hjemmearbejde, opdelt undervisning og færre personer i butikker.

Læs mere om alle restriktionerne i artiklen her.

De 17 kommuner med skærpede restriktioner


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Nick Hækkerup.

Regeringen foreslår karantæne ved indrejse til Danmark

Coronavirus grafik

playNyeste corona-tal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

617576-311

liveblogSe billederne: Tre anholdte ved ellers rolig demonstration i København

def_thumb,50_percent

playEfter uroligheder er der igen demo: Arrangører opfordrer til civile anholdelser for at sikre ro

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere