Christian fra Herlev hjælper hele verden med håndsprit

En lokal emballageproducent har med det store coronaudbrud fået ekstremt travlt med at lave beholdere til håndsprit.

Måske siger firmanavnet Pack Tech A/S dig ikke det store. Men i disse corona-tider, hvor de fleste af os spritter hænder konstant, er du formentlig stødt på Herlev-virksomhedens produkter.

Hos Pack Tech laver man nemlig plastemballage. Alt lige fra shampooflasker til cremebøtter. Men i øjeblikket er det naturligvis emballagen til håndsprit, der er enorm efterspørgsel på fra hele verden.

- Den seneste måned er det gået helt amok. Vi er kun fire-fem store producenter i Europa, der kan levere emballage til håndsprit, så vi kan slet ikke følge med.

- Vi har folk på arbejde stort set døgnet rundt. Normalt skal vi kunne bekræfte en ordre inden for 24 timer. Det kan vi i øjeblikket ikke engang nå inden for en uge, siger virksomhedens administrende direktør, Christian L. Jensen, til TV 2 Lorry.

Ordrene tikker ind fra nær og fjern. Eksempelvis har en kunde fra Spanien, der normalt køber 200.000 flasker til håndsprit om året, netop bestilt ikke færre end 6.400.000 flasker fra virksomheden i Herlev.

- Inden coronakrisen leverede vi 95 procent af vores produkter til lægeklinikker og hospitaler. Nu køber alle private det også. Derfor har alle mulige forskellige producenter kastet sig over at lave håndsprit. Lige fra cremeproducenter til juicefabrikker. Virksomheder, jeg ikke anede kunne producere håndsprit. Så det skaber et kæmpe behov for emballage, forklarer Christian L. Jensen.

quote Normalt fylder vi et fly på en måned. I øjeblikket fylder vi halvandet fly om ugen

Christian L. Jensen, adm. direktør, Pack Tech A/S

I Herlev sidder omkring 50 ansatte og håndterer al administration for Pack Tech. Men deres emballage produceres i stedet på en mindre fabrik på Bornholm samt primært i Kina. Derfor flyver virksomheden nærmest også i pendulfart med emballage til Europa.

- Normalt fylder vi et fly på en måned. I øjeblikket fylder vi halvandet fly om ugen, siger direktøren, der oplyser, at det mest populære produkt er halvliters flasker, der kan stå fremme både hos læger, i butikker eller hjemme på køkkenbordet.

Forsøger at tilgodese Danmark

Pack Tech er også fra den ene dag til den anden blevet storleverandør til det spanske sundhedsvæsen, hvor udbruddet af covid-19 lige nu rammer hårdt.

Derfor har man skullet underskrive garantier for, hvor hurtigt man kan levere sine produkter, som der ifølge Christian L. Jensen i øjeblikket er en gennemsnitlig leveringstid for på en måned.

quote Vi vil selvfølgelig rigtig gerne bidrage til danske leverancer af håndsprit

Christian L. Jensen, adm. direktør, Pack Tech A/S

- Det viser bare, at hele verden er desperat efter håndsprit lige nu. Men vi forsøger også at lade en stor del af vores produkter blive her i Danmark. For vi vil selvfølgelig rigtig gerne bidrage til danske leverancer af håndsprit, siger direktøren og oplyser, at det i øjeblikket er mellem 15 og 20 procent af virksomhedens produkter, der går til det danske marked. Omkring tre-fire gange så meget som normalt.

For Pack Tech er emballage til håndsprit det, der sikrer virksomheden imod den økonomiske nedgang, som mange andre oplever i øjeblikket.

For til gengæld er den normale produktion af beholdere til shampooer og cremer nærmest gået helt i stå i takt med, at folk handler mindre ind rundt omkring i verden.

Men direktør Christian L. Jensen forventer til gengæld ikke, at efterspørgslen på emballage til håndsprit stopper lige foreløbig.

- Jeg tror i hvert fald, at det varer seks måneder endnu. For selvom coronavirussen måske er mere eller mindre væk om tre måneder, vil det stadig sidde i folk længe endnu, at man skal huske at spritte fingre, siger han.

Efter den seneste tids kritik af mangel på værnemidler som håndsprit og åndedrætsværn på sygehusene, har Lægemiddelstyrelsen oprettet en hjemmeside, hvor man kan give myndighederne besked, hvis man har mulighed for at bidrage.

Dansk Industri oplyser til TV 2 Lorry, at over 70 forskellige virksomheder har tilbudt at hjælpe. De har dog ikke en opgørelse over, hvor mange af virksomhederne der – som Pack Tech – er fra hovedstadsområdet.

Herlev-virksomhed producerer emballage, der kan bruges til håndsprit. Og ordrer fra hele verden strømmer ind.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Madkasser

Vikar ville ikke åbne 1-årigs madpakke - nu beklager kommunen

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere