Carolinas mormor lå i eget blod og urin på Herlev Hospital

Efter en uge på Herlev Hospital har Carolina Martinez med egne øjne set, hvad hendes 82-årige mormor er blevet udsat for.

En uge på Herlev Hospital har været en chokerende oplevelse for Carolina Martinez og hendes mormor på 82, der for en uge siden blev indlagt med høj feber, vejrtrækningsproblemer og stærke blødninger fra øret.

Hun blev hurtigt sendt til scanning, da man mistænkte, at der måske var tale om en blodprop i lungerne.

Men allerede på anden-dagen gik det ifølge Carolina Martinez galt, da mormoren blev flyttet fra akutafdelingen til en medicinsk afdeling.

Mormoren lå i isolation på grund af smittefare, men da hun bliver flyttet over til en stue med andre patienter, sker det ifølge Carolina Martinez uden at den 82-årige kvinde bliver rengjort ordentligt.

Carolinas mormor ligger på en beskidt pude, som ifølge Carolina Martinez er blod og betændelse fra øret.
Carolinas mormor ligger på en beskidt pude, som ifølge Carolina Martinez er blod og betændelse fra øret.
Foto: Carolina Martinez

- Da jeg kommer ind om morgenen, ligger hun ude på gangen og venter på at blive kørt ind på stuen. Hun har haft uheld i sengen i løbet af natten, der løber blod og betændelse fra hendes øre ned på tøj og pude, og sengetøjet er smurt ind i hendes efterladenskaber, siger Carolina Martinez til TV 2 Lorry.

- Det undrer mig meget, at man ikke tager smittefaren mere alvorligt, det kunne være gået galt, da flere patienter har lavt immunforsvar, siger hun.

Hjalp selv til

De første dage reagerer Carolina Martinez ikke på det. Hun kan se, at personalet ikke har tid til at hjælpe, og hun vil ikke være til besvær, så hun begynder selv – sammen med sin mor - at hjælpe sin mormor med at skifte forbindinger ved øret, vaske hende og skifte lagener.

Beskidt sengetøj. På en uge har Carolina Martinez fundet beskidte lagener fire gange.
Beskidt sengetøj. På en uge har Carolina Martinez fundet beskidte lagener fire gange.
Foto: Carolina Martinez

Men efter fem dage har hun fået nok. Hun har beskrevet forløbet på sin blog og fortæller i dag historien til TV 2 Lorry, fordi hun ikke kan fatte, at det her kan ske i dagens Danmark.

Ifølge Carolina er der ikke kun tale om enkeltstående tilfælde. Hendes mormor har været indlagt en uge, og fire morgener er Carolina mødt ind til beskidt sengetøj fra nattens forløb og mangelfulde forbindinger ved øret og nåle i armen.

Ikke bare en svipser

- Det er ikke bare en svipser fra en sygeplejerske, det er sket regelmæssigt i løbet af en uge, og jeg kan se, at det er fordi personalet har for travlt, siger Carolina Martinez, som efterfølgende har påpeget manglerne overfor sygeplejerskerne, som har været lydhøre og venlige, men som beklager med, at der ikke er hænder nok.

Gamle forbindinger som denne bliver ikke skiftet ifølge Carolina Martinez
Gamle forbindinger som denne bliver ikke skiftet ifølge Carolina Martinez
Foto: Carolina Martinez

TV 2 Lorry har bedt om en kommentar til Carolina Martines oplevelser fra Herlev Hospital, som svarer med en mail.

"Vi bestræber os altid på at give den bedst mulige behandling. Hvis nogen har haft en dårlig oplevelse, laver vi en grundig undersøgelse af forløbet og tager en samtale med patienter og pårørende. Det vil vi også gøre i det her tilfælde. Vi har ikke haft mulighed for at undersøge det konkrete patientforløb på grund af tid," lyder det i det skriftlige svar.

Fredag kom det frem, at Herlev Hospital akut skal spare 45 mio. kroner på grund af stigende udgifter til medicin. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere