Borgmester om nyt i drabssag: "Det betyder alt for lokalsamfundet"

En 28-årig mand er nu sigtet for drabet på Louise Borglit, og det glæder Herlevs borgmester, der mener, det får betydning for trygheden i Herlev.

Den 4. november 2016 gik 32-årige Louise Borglit en aftentur i Elverparken i Herlev. I maven lå hendes ufødte barn, og med sig havde hun sin søsters hund.

Gåturen blev det sidste Louise Borglit kom til at foretage sig i dette liv. Hun blev overfaldet og dræbt af en gerningsmand, der valgte at tage den gravide kvindes liv med en 20 centimeter lang kniv.

Det var et tragisk drab, der spredte utryghed i hele lokalsamfundet.

quote Jeg må være ærlig: Angsten for, at han slår til igen, lurer i baghovedet.

Anita Jensen, Herlevborger

Derfor glæder det Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), at politiet nu har sigtet en 28-årig mand i sagen.

- Det vil være en enorm lettelse for borgerne i Herlev, hvis politiet har anholdt den ansvarlige, siger han og fortsætter:

- Det betyder alt for lokalsamfundet, og det betyder alt for familien. Det her kan være første skridt mod afslutningen på en sag, der har rystet hele byen og forvoldt stor sorg i en familie.

Han understreger, at det særligt skabte frygt blandt herlevborgerne, at gerningsmanden ikke blev fundet.

- Jeg må være ærlig: Angsten for, at han slår til igen, lurer i baghovedet, sagde herlevborgeren Anita Jensen en måned efter drabet til TV 2 Lorry.

Og selvom der er gået knap seks år, så fylder drabet, ifølge borgmesteren, stadig meget hos borgerne i Herlev.

- Det sidder stadigvæk i os alle, at Louise Borglit fik stjålet sit unge liv og hendes ufødte barn. Det er et enormt chok og sorg for et lokalsamfund. Jeg tror ikke, der har været en eneste borger i Herlev, der ikke har været påvirket af den her sag.

Hvad skete der med byen efter drabet?

- Der bredte sig en kombination af chok, sorg og frustration over, at gerningsmanden ikke blev fundet, og sådan har det været indtil i dag. Vi har ikke kunne gøre andet end afvente, oplyser han.

Derfor håber borgmesteren, at sigtelsen af en mistænkt i sagen kan genskabe trygheden i byen og sætte et punktum i sagen.

- Det sætter sig i folk. Nogen undgår endda at gå tur i Elverparken på grund af drabet. Derfor vil det have stor betydning for tryghedsfølelsen i vores by, hvis politiet har fundet gerningsmanden. Det er en meget vigtig del af fortællingen, fastslår Thomas Gyldal Petersen.

Chok og sammenhold i nabolaget

Thomas Gyldal Petersen tænker tilbage på den dag, nyheden om drabet overtog Herlev.

- Jeg var i chok. Det var alle. Jeg blev kontaktet meget af bekymrede borgere. Det at være borgmester i en lille by, betyder at man også har meget kontakt med borgerne. Det mærkede jeg for alvor der, fortæller han.

De berørte Herlevborgerne arrangerede for seks år siden en indsamling til en dusør til den person, der kom med et afgørende tip.

Derudover arrangerede de også et fakkeloptog, hvor tusindvis mødte op til ære for Louise Borglit og hendes ufødte barn.

Se TV 2 Lorrys indslag om Herlev, der stod sammen her:

"Lokalsamfundet i Herlev rykker her til aften tættere sammen i et fakkeltog - til ære for den gravide Louise Borglit, der på bestialsk vis blev dræbt i Elverparken for en uge siden"

TV 2 Lorry lavede i 2016 også et søndagsmagasin om drabet. Det kan du se lige her:

Søndagsmagasinet ser denne gang tilbage på drabssagen i Herlev, der fik byen til at gå i chok.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik