50 forskellige plantesorter skal give frodig hospitalshave

Nyt Hospital Herlev er meget mere end bare et byggeri. Det er også et stort landskabsarbejde, og udsigten til grønne områder skal reducere indlæggelsestiden.

I forbindelse med udvidelsen af Herlev Hospital er grønne udearealer tænkt ind i byggeriet.

Patienter og personale får forvandlet det, som tidligere var en betonørken, til et frodigt og grønt udsnit af verdens træer.

quote Det kan have indflydelse på at dæmpe den stress situation man er i og dermed give et større overskud til at komme igennem det man skal igennem når men er indlagt på et hospital.

Jesper Bo Myhr, Projektleder, Nybygning, Herlev Hospital, Region Hovedstaden

Et projekt, der skal være med til at nedsætte stress og indlæggelsestider på hospitalet for patienterne

- Det kan have indflydelse på at dæmpe den stress situation man er i og dermed give et større overskud til at komme igennem det man skal igennem når men er indlagt på et hospital, siger Jesper Bo Myhr, der er projektleder for nybygning ved Herlev Hospital hos Region Hovedstaden.

Planteskolegartner Bo Jensen er ansvarlig for at få plantet de 499 træer og buske, som skal give patienterne og personalet én på opleveren, når det fremtidige hospital står færdigbygget.

- Her har vi blandt andet en sumpsupres stående, som også er en af de her sjove løvfældende nåletræer, siger han, da vi møder ham i Grønnegården, der er et af navnene på de nye udeområder.

Grønne udearealer var ellers ikke noget, man brugte kræfter på, da det 120 meter høje daværende Amtssygehus i Herlev stod færdigt i 1976.

Men tiderne ændret sig.

Nu har man et helt andet syn på Hospitalets omgivelser.

quote Det kan have indflydelse på at dæmpe den stress situation man er i og dermed give et større overskud til at komme igennem det man skal igennem når men er indlagt på et hospital, siger Bo Jensen.

Bo Jensen, Planteskolegartner

- Det kan have indflydelse på at dæmpe den stress situation man er i og dermed give et større overskud til at komme igennem det man skal igennem når men er indlagt på et hospital, siger planteskolegartner Bo Jensen.

Grønne områder til alle

Flere store træer blev torsdag sat ind i den lukkede have. Blandt andet et cirka syv meter højt kejsertræ.

I alt 110 forskellige træsorter fra hele verden skal udplantes, så det giver noget smukt at kigge på året rundt.   

- Man kan gå rundt herinde og få en masse sanse og dufte og indtryk og lige meget hvor man går når det gror til så vil der være fred og ro, siger Bo Jensen.

Det er landskabsarkitekt Stig L. Andersson, der har udtænkt og tegnet Grønnegården, haven ved Herlev Hospital. Han er kendt for at bringe naturen ind i byen.

Det nye sengeafsnit og akuthus på Herlev Hospital ventes at stå færdig 2020. Der er vinduer på alle enestuer og man har muligheden for at kigge ud på de her grønne områder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere