18-årig varetægtsfængslet i sag om dobbeltdrab i Herlev

Tre personer er nu fængslet i forbindelse med dobbeltdrab i Herlev. En fjerde ventes udleveret fra Sverige.

Det var den 25. juni, at tre mænd blev angrebet med skud i Sennepshaven i Herlev. To af dem blev dræbt i angrebet. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

En 18-årig mand er tirsdag eftermiddag i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup blevet varetægtsfængslet til den 15. august i sagen om drabene på to svenskere i Herlev.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev forleden anholdt i Sverige, og udleveringen er nu blevet effektueret. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan manden forholder sig til sigtelsen, eller om han kærede afgørelsen om varetægtsfængsling.

I alt fire personer er i enten dansk eller svensk politis varetægt. Tre personer blev anholdt i Sverige, og med tirsdagens retsmøde er nu to af dem blevet udleveret. Den tredje - en 17-årig dreng - mangler fortsat at blive udleveret.

Den fjerde sigtede i sagen er tidligere blevet anholdt i Aarhus.

Fandt AK-47 i bil

Det var den 25. juni, at tre mænd blev angrebet med skud i Sennepshaven i Herlev. To af dem blev dræbt i angrebet.

Gerningsmændene flygtede i en bil - en Audi - der blev fundet brændt af i Nærum i Nordsjælland. I bilen fandt politiet en automatriffel af typen AK-47 og en pistol.

Meget tyder på, at dobbeltdrabet i Herlev udspringer af en bandekonflikt på den anden side af Øresund.

De dræbte var henholdsvis 21 og 23 år - begge svenskere. Ifølge den svenske avis Expressen kom de fra Stockholm-forstæderne Rinkeby og Tensta. Den ældste var ifølge avisen en ledende figur i banden Shottaz.

Banden ligger i strid med en anden gruppe kaldet Dödspatrullen.

Få dage efter drabene i Herlev blev en 21-årig mand anholdt i Aarhus under en større politiaktion i Bispehaven. Ifølge avisen Expressen er manden en ledende skikkelse i Dödspatrullen.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik