Varm fisk: Supermarked får to sure smileyer på én måned

Aldi lover nu få en montør til at tjekke deres køleskabe.

Billedet er ikke af den omtalte forretning. Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

To gange på én enkelt måned har Fødevarestyrelsen givet en sur smiley og udstedt en bøde til Aldi i Meretecentret i Helsingør. 

Forretningen fik første gang en bøde på 10.000 kroner den 3. august, fordi hygiejnen ikke var i orden, men det har altså ikke været nok til at få rettet op på tingene. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der har set en netop offentliggjort kontrolrapport. 

Da Fødevarestyrelsen ankom igen den 15. august måtte man endnu engang give en sur smiley. Denne gang skrev man en bøde på 15.000 kroner. 

Læs også Kendt kæde udvider i hovedstadsområdet: Åbner seks nye butikker

Fisk og ost var for varm

Af kontrolrapporten fremgår det, at køleskabstemperaturen har været for høj, således at en række fødevarer har været i fare for udvikle sygdomsfremkaldende mikroorganismer. 

Kølepligtig mad har været opbevaret ved en temperatur et godt stykke over de 5 grader, som er påkrævet. 

En varmrøget makral havde en temperatur på 9,1 grader. En pakke leverpostej blev målt til 7,9 grader, en pakke grillpølser til 8,1 grader og en jagtpølse til 9,4 grader. 

Læs også Sur smiley: Meyers Deli får 10.000 kr i bøde

Lufttemperaturen i en kølereol med ost blev målt til 10,5 grader, og i en pakke Klovborg-ost blev temperaturen målt til 10 grader ved hjælp af et indstikstermometer. 

Aldichef: Vi manglede personale

Distriktschefen hos Aldi har i et svar til Fødevarerstyrelsen forklaret, at der har været problemer i forbindelse med vareopfyldningen, hvor kølevarer stod for længe på en palle, da man manglede personale. 

Han lover desuden at kontakte en montør, der kan se på kølereolerne samt at smide alle de varer ud, som blev fundet med for høje temperaturer.

Læs også Sur smiley til Michelin-restaurant: Varme skaldyr og vækst i kølerum

Kort om smileyordningen

Ordningen blev indført i 2001 for at sikre forbrugerne mod uhygiejniske butikker. 

I 2015 havde 59 procent af alle detailbutikker i Danmark en såkaldt elitesmiley, hvilket betyder, at Fødevarestyrelsen ingen anmærkninger har haft på de seneste fire kontrolrapporter og i de seneste 12 måneder. 

Se herunder, hvordan smileyerne skal tydes: 

  Foto: Fødevarestyrelsen

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik