Ung kvinde fik hjertestop i detentionen

En ung kvinde blev ramt af et hjertestop, mens hun var i politiets varetægt. Hændelsen er først nu blevet delt med offentligheden.

Natten til fredag den 5. april fandt en dramatisk hændelse sted i detentionen hos Nordsjællands Politi.

En ung kvinde, der var i politiets varetægt, fik hjertestop, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed i en pressemeddelelse.

Kvinden, der er født i 1995, blev genoplivet og kørt på hospitalet.

Her kunne lægerne konstatere, at hun var kommet alvorligt til skade. Der foreligger ingen nærmere beskrivelse af kvindens tilstand.

Selvom hjertestoppet fandt sted den 5. april, så er hændelsen først blevet delt med offentligheden fem dage efter, altså onsdag den 10. april. Hændelsen er således ikke beskrevet i de offentlige døgnrapporter, som politiet sender ud til pressen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed oplyser i pressemeddelelsen, at de på baggrund af episoden iværksat en undersøgelse af episoden.

Efter retsplejeloven skal en undersøgelse finde sted, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben.

Når Den Uafhængige Politiklagemyndigheds undersøgelser er afsluttet, vil der blive udarbejdet en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.

Det fremgår ikke af pressemeddelesen, hvorfor kvinden sad i detentionen. Ifølge Ekstra Bladet sad kvinden i detentionen på Helsingør Politigård.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere