Udsatte unge på kursus i livredning

Helsingør Svømmehal afholder livredningscamp for overvægtige og udsatte unge i skolernes efterårsferie.

-Vi forsøger at holde camp som en inklusionsøvelse mellem udsatte og almindelige unge. De skal have en god oplevelse og lære om sikkerhed i vand. Vi vil give dem noget at tage med hjem siger afdelingsleder i Helsingør Svømmehal, Trine Gudnitz.

Det er andet år i træk, Helsingør samler et hold på 21 unge, hvoraf cirka halvdelen har problemer enten med vægten eller socialt. Efter kurset modtager de unge et deltagerdiplom.

-Et af målene er at få de udsatte børn over i de almindelige klubber. 80 procent af børnene tilmelder sig efterfølgende det almindelige klubliv, vurderer Trine Gudnitz.

Afdelingsleder i Helsingør Svømmehal Trine Gudnitz mener, at livredningscamp kan få børn til at dyrke andre former for klubidræt.
Afdelingsleder i Helsingør Svømmehal Trine Gudnitz mener, at livredningscamp kan få børn til at dyrke andre former for klubidræt.
Foto: TV 2 Lorry

Det er initiativer som denne livredningscamp, der 2 år i træk, har været med til at sikre Helsingør Svømmeklub titlen som årets Svømmeklub.

- Det giver positiv opmærksomhed. Vi formår at trække optimalt på kommunens ressourcer.  Vi holder også tre forskellige camp hen over sommerferien.

Kort nyt