Udenlandsk bryllups-boom på rådhuset i Helsingør

Forår og sommer er højsæson for vielser. Og i Helsingør er der netop i denne periode sket en nærmest eksplosiv stigning i antallet af udenlandske vielser.

Et hurtigt voksende udenlandsk publikum synes, at Helsingør er det ideelle sted at blive gift. Det internationale bryllups-boom underbygges af friske tal fra Helsingør Kommune. Og selv om der er langt op til antallet af internationale vielser som dét, Ærø kan præstere på over to tusinde udenlandske vielser årligt, så tyder alt på, at Helsingør er på vej til en ny niche for bryllups-turisme.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Mens der sidste år i perioden fra maj til juli var fire udenlandske par, der på rådhuset i Helsingør skrev under på, at de vil følge hinanden gennem »tykt og tyndt resten af livet«, så har 22 par fra udlandet i samme periode i år sagt ja til hinanden på rådhuset. Dertil kommer de vielser, der foregår uden for højsæson-tidspunktet.

Det er dog ikke kun udlændinge, der strømmer til Helsingør for at blive viet. Generelt stiger antallet af indgåede ægteskaber i kommunen. Mens det samlede antal vielser lå på 45 sidste år fra maj til juli, så er der i år 61 par, der er blevet gift i løbet af sommermånederne.

Helsingør Kommune har for et par år siden indgået en aftale med det tyske vielsesbureau Heirat in Dänemark. Den ene part i mange af de udenlandske vielser er ofte tysker, mens den anden part kan komme fra mange forskellige lande, blandt andet Thailand, Australien, Sydamerika, Kasakhstan, Phillipinerne, Kina og USA.

Helsingør Kommune har ikke opstillet et mål for, hvor meget bryllupsturismen skal udvikle sig og hvilket antal vielser man vil tilstræbe på årsbasis.

- Vi har ønsket at se sommersæsonen an, inden vi udarbejder en strategi og handleplan for yderligere udenlandske vielser, siger Pernille Madsen, centerchef i Center for borgerservice, it og digitalisering i Helsingør Kommune.

LÆS OGSÅ: Benedikte Kiær er gravid - får borgmesterbarn i januar

- Vi vil udarbejde mål for 2016-2017 og har en forventning om, at vi kan medvirke til et yderligere bryllups-boom i Helsingør. Bryllupsturismen er en gevinst for byen og for erhvervslivet, siger Pernille Madsen, der tror, at der er yderligere potentiale, især efter de første erfaringer på området nu er høstet.

- Vi har været temmelig principfaste med samlivserklæringer. Erklæringerne skal påvise, at parrene ikke allerede er gift eller bundet til en ægtefælle i hjemlandet. Og vi gør fortsat alt for at sikre, at vores udenlandske vielser er af kærlighed og ikke af andre årsager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere