Tusindvis af feststemte unge flasker sig gennem stort øl-løb

Populært Øl-løb løber søndag af stablen i Helsingør. Arrangørerne forventer op mod 8000 deltagere.

Stemningsfoto fra ølløbet. Foto: Nordsjællands Politi

Søndagen bliver alt andet end appelsinfri i Helsingør og omegn.

Her afholdes det årlige Øl-løb, som traditionen tro tiltrækker tusindvis af feststemte og udklædte mennesker, som skal gå en fire kilometer lang rute fra Snekkersten Havn til Helsingør, mens de drikker en masse øl.

- Vejret er med os i år, så vi forventer op mod 6000-8000 mennesker. Det skal nok blive en festlig dag, siger arrangør Simon Knudsen til TV 2 Lorry.

Den fire kilometer lange ølrute, som svarer til en tiendedel af et marathon, blev skudt i gang cirka klokken 12 ved Snekkersten Havn. Herfra går deltagerne ind til Kulturværftet i Helsingør, hvor der vil være musik og endnu flere øl at drikke.

Arrangørerne skriver på Facebook, at løbet vil byde på ”store udfordringer, herunder vandladning, solstik og selvfølgelig de efterhånden varme øl, når man nærmer sig målstregen.”

Stemningsfoto fra ølløbet sidste år. Foto: ØLLØBET - Facebook

- Det kommer til at blive en sjov dag med masser af fest. Efter løbet vil der være musik på en udendørs scene med lokale dj’s fra både Helsingør og København. Og som noget nyt i år har vi også fået en indendørs scene, hvor vi blandt andet har fået Johnny Deluxe (dansk poprockband fra 00’erne, red.) til at komme og spille, siger Simon Knudsen.

Han fortæller, at idéen til Øl-løbet efterhånden startede for godt og vel 21 år siden, og siden hen er det blevet et stort, tilbagevendende tilløbsstykke i Helsingør.

Politiet er til stede og sørger for, at løbet forløber trygt og sikkert. Foto: Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi skriver ved 13-tiden på Twitter, at ølløbet flasker afsted med rigtig god stemning,

- Vi håber alle får en fornøjelig dag og har begivenheden som en fest for øje, der kan gennemføres uden for store gener for beboere langs ruten, skriver politiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?