Triatlon-succes: Vi kan ikke presse flere ind på ruten

Byens hoteller er fuldt booket, og løbet på søndag er udsolgt. Arrangørerne bag EM i Ironman i Helsingør, er rigtig godt tilfredse.

00:44

Hele havnen er ved at blive forvandlet til løbs-kulisse. TV 2 Lorry 15. juni

Helsingør er i disse dage fyldt med seje sportsfolk, der skal deltage i Ironman Europamesterskabet. 

- Vi kan se, at der er triatleter overalt, og alle hoteller er udsolgt, så det er bare sindssygt fedt, siger kommunikationschef Frej Elbæk Schjeldal. 

Søndag er det de professionelle, der skal være med i KMD Ironman 70.3 European Championship, der skal ud på ruten, og i aften er det for motionister. 

Klokken 18.00 kan de første triatleter kaste sig ud i en lidt mere menneskelig version af en Ironman. Med 400 meter svømning, 18 kilometer cykling og fire kilometer løb. 

- Vi regner med, at der kommer små 1.000 deltagere, vi har mange deltagere allerede, og vi forventer, at der kommer nogle og melder sig til på dagen også. Bliver det godt vejr, tror jeg, at vi kommer på den gode side af 1.000 deltagere og ellers lige under, siger Frej Elbæk Schjeldal.

Læs også Ironman overtager veje søndag: Få overblikket over trafiklabyrint

Søndagens løb er udsolgt 

Han er allerede nu virkelig godt tilfreds med arrangementet. For søndagens halve Ironman er helt udsolgt. 

- Lige nu er det helt vildt. Vi har slået alle deltagerrekorder til på søndag. Det er gået præcis, som vi havde håbet. Vi kan ikke presse flere ind på ruten, siger kommunikationschefen. 

Aftenens "løb" er primært for motionister, men arrangørerne forventer også, at nogle af de professionelle deltagere bruger turen som en øvetur inden søndagens vigtige EM-konkurrence.

- Der er formentlig nogle, der lige bruger det som en anledning til at øve - tjekke ruten og vandtemperaturerne og lignende inden på søndag, siger Frej Elbæk Schjeldal.

Det er første gang, EM i Ironman bliver afholdt i Helsingør. Der er deltagere fra 45 nationer tilmeldt.

Har du fået lyst til at deltage i aftenens motions-Ironman, kan du stadig nå at tilmelde dig. 

Læs også Borgmester vil bruge millioner på verdenskendt cykelløb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik