Transportvirksomheder anker bøder for manglende id-kontrol

Flere transportvirksomheder vælger at anke de bøder, de skal betale for ikke at foretage id-kontrol.

Foto: Scanpix

Fem af de syv sanktionsafgifter, som for nyligt blev pålagt for svigtende ID-kontrol af passagerer mellem Danmark og Sverige, er anket af transportørerne.

Det oplyser den svenske transportstyrelse til News Øresund.

Rederiet HH-Ferries, som trafikerer ruten Helsingør-Helsingborg under navnet Scandlines, er i fire tilfælde blevet fældet for svigtende ID-kontrol af passagerer på vej til Sverige. 

Læs også Overblik: Grænsekontrollen gør os mere end 200 millioner kroner fattigere

Selvom Transportstyrelsen ikke har givet bøder på maksimumbeløbet, 50.000 svenske kroner, men sat sanktionsafgiften ned til 10.000 svenske kroner i tre tilfælde og til 5.000 kroner i et tilfælde, har HH-Ferries alligevel valgt at anke afgifterne.

Også busfirmaet Bohemian Lines har valgt at anke den fulde sanktionsafgift på 50.000 kroner, som firmaet er blevet pålagt at betale.

Indtil videre har Transportstyrelsen dog ikke modtaget nogen anker fra DSB eller busfirmaet Nettbuss, som er pålagt at betale sanktionsafgifter på henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner for svigtende ID-kontrol.

Frem till den 14. december har svensk politi anmeldt 77 tilfælde ag  manglende id-kontroll till Transportstyrelsen. 

Læs også 100 danskere vil have erstatning for svensk id-kontrol

ID-kontrol ved toget til Sverige fra Kastrup Lufthavn. Sverige indførte den 4. januar 2016 ID-kontrol med transportøransvar. Foto: Nils Meilvang - Scanpix

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik