Terror-råb i Helsingør Arrest får konsekvenser

En indsat i Helsingør Arrest truede med Islamisk Stat. Nu er han tiltalt efter terrorparagraffen.

'Isis - Islamisk Stat, bare se Paris, Kurt Westergaard, det er dig næste gang!'

Omtrent sådan var ordlyden, da en 21-årig mand i januar råbte til cirka 30 indsatte, som var på gårdtur i Helsingør Arrest. Det udbrud har ført til, at manden, som er fra Allerød, nu er tiltalt for at true med terror.

Den 21-årige mand var i forvejen varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger.

Ifølge politiets anklage har manden med sit råb truet med at dræbe Kurt Westergaard, der har tegnet en af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Ud over at anklagemyndigheden mener, at den unge mand har overtrådt straffelovens bestemmelse om terror, er råbet - ifølge anklageskriftet - også et udtryk for, at den 21-årige billiger terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar i år.

Manden tiltales også for offentligt at have opfordret til forbrydelse, fordi han i september sidste år lagde et link til en kontroversiel video op på Facebook.

Videoen viser en tale med en talsmand fra Islamisk Stat, som opfordrer til at angribe og dræbe borgere fra lande, der deltager i koalitionen mod Islamisk Stat. Som kommentar til linket skrev den 21-årige: 'En besked til alle muslimer i Vesten især Danmark.'

I 2013 rejste manden til Syrien. Under rejsen havnede han i et fængsel i Libanon, og efter hjemkomsten har Politiets Efterretningstjeneste holdt ham under opsyn.

Anklagemyndigheden mener, at manden skal straffes med fængsel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere