Store mængder rottelort: Fødevarekontrol lukker restaurant

Fødevarekontrollen har lukket restaurant i Nordsjælland efter fund af ’et massivt antal rotteekskrementer'.

Restaurant Lemongrass Thai Cuisine på Torvegade 5 i Helsingør. Foto: Google Street View

00:52

1 af 2

Det er slut med at få serveret wanton, tom yam-suppe og kylling satay på restauranten Lemongrass Thai Cuisine i Helsingør. Men det er nok meget godt. 

Den populære restaurant er nemlig blevet tvangslukket af myndighederne efter et nyligt besøg af Fødevarestyrelsen. Her fandt styrelsen 'et massivt antal rotteekskrementer i hele virksomheden'.

'Der er konstateret tydlige spor af rotteekskrementer i produktionskøkken, ved opvask og under paller på lager samt langs kanter. Virksomheden havde ikke kontaktet Helsingør kommune eller Fødevarestyrelsen for bekæmpelse af skadedyr, men fortsatte med produktion og salg af fødevarer', lyder det i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.  

Ifølge Ekstra Bladet kontaktede en person i forrige uge Fødevarestyrelsen og fortalte, at den var helt gal med hygiejnen i restauranten på Axeltorv i Helsingør.

Det resulterede i et kontrolbesøg, der afslørede, at restauranten ’opbevarede og producerede fødevarer under uhygiejniske forhold.’

- Fødevaresikkerheden har alligevel hele tiden været høj. Det var et begrænset problem, og vi havde faktisk planer om at lukke virksomheden og renovere den for at komme problemet til livs, men Fødevarestyrelsen kom inden, vi frivilligt lukkede, siger restaurantens bestyrer, Noy, til Ekstra Bladet. 

Restaurant Lemongrass Thai Cuisine er beliggende på Torvegade 5 i Helsingør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik