Stor fejl: Hundredevis af fartsyndere slipper for bøder

En af medarbejderne i færdselspolitiet indtastede en forkert dato på fartmålerkameraet, da han gjorde udstyret klar for at knipse fartsyndere på Hornbækvej i Kvistgård.

Alle kan begå fejl, selv politiet. Der må være nogle fartbøller, der har kørt på Hornbækvej den 14. november sidste år, som er glade for, at alle mennesker laver fejl.

quote  Det betyder, at vi opgiver at forfølge sagerne og bødeforlæggene havner i papirkurven og ikke i bilisterne e-bokse.

Kim Bruun, færdselspolitiet ved Nordsjællands Politi

Ifølge Helsingør Dagblad skulle der have stået 14. november 2016, men der stod et andet dato, og den blev altså gentaget under de følgende tre dages målinger, der blev foretaget i morgen- og formiddagstimerne.

- Det betyder, at vi opgiver at forfølge sagerne og bødeforlæggene havner i papirkurven og ikke i bilisterne e-bokse, siger politikommissær Kim Bruun fra færdselspolitiet ved Nordsjællands Politi.

450 fartsyndere går fri - staten taber over en million

quote Den civilt ansatte operatør tastede forkert dato ind, og det får os nu til at indskærpe detaljerne for alle vore fartkameraoperatører så fejlen kan undgås i fremtiden.

Kim Bruun, færdselspolitiet ved Nordsjællands Politi

Fejlen, som blev begået, betyder altså, at statens bødekasse taber langt over en million. Færdselspolitiet beklager fejlen, som er menneskelig, skriver Helsingør Daglad.

- Den civilt ansatte operatør tastede forkert dato ind, og det får os nu til at indskærpe detaljerne for alle vore fartkameraoperatører så fejlen kan undgås i fremtiden. Jeg kan dog ikke garantere at det ikke kan ske igen, så længe datoen skal indtastes manuelt på kameraerne, siger Kim Bruun til Helsingør Dagblad.

Ikke første gang

quote Jeg finder det påskønnelsesværdigt og opløftende for retssystemet, at enhver form for tvivl om målingernes korrekthed straks kommer den mistænkte til gode.

Kim Bruun, færdselspolitiet ved Nordsjællands Politi

Det er ikke første gang, at færdselspolitiet har begået en fejl af denne kaliber. Kim Bruun fortæller, at han i sine mange år ved færdselspolitiet ikke kan mindes at det har været nødvendigt at kassere så stort et antal bøder efter en fartkontrol.

Han synes dog, at det var den rigtige beslutning at fritage de mange fartsyndere for deres ellers retsmæssige bøder.

- Jeg finder det påskønnelsesværdigt og opløftende for retssystemet, at enhver form for tvivl om målingernes korrekthed straks kommer den mistænkte til gode, siger Kim Bruun til Helsingør Dagblad.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere