Skole tager nyt middel i brug for at forhindre hærværk

En folkeskole i Helsingør forsøger sig nu med et nyt våben i kampen mod hærværk på skolen: Kontante belønninger til eleverne

Knuste glaslamper, et ødelagt varmeapparet og en brosten gennem et vindue. På 'Skolen i bymidten' i Helsingør, vurderer man, at det koster omkring 250.000 kroner årligt, at reparere skader efter hærværk.

Et beløb, man helst brugte på meget andet. 

Derfor tager skolen nu nye midler i brug for at komme hærværken til livs. For hver uge der går, hvor skolen ikke bliver udsat for hærværk, får eleverne 1000 kroner.

Hærværk O-meter

For at eleverne løbende kan holde øje med pengepræmien, har skolen fået bygget et skilt; det såkaldte 'Hærværk O-meter'.

Skiltet er påsat med ringe og for hver uge der går, sætter skolen en hængelås i en ring. Én hængelås er lig med 1000 kroner.

- Når man taler om hærværk en enkelt dag, så har man glemt det to - tre dage efter. Vi ved, at hvis man måler på det, så fortsætter man med at tale om det i en længere periode. Derfor tror jeg, at det her har en større virkning, siger Kai  Lykkegaard, der er områdeleder for Ejendomsservice i Helsingør Kommune.

Gode erfaringer

Helsingør er ikke den første kommune, der tager et middel som 'Hærværk O-meteret' i brug. På Syvstjerneskolen i Furesø kommune, har de brugt samme metode. 

- Der kom det ud af det, at fordi der blev sat fokus på det, blev problemet mindre og mindre. Efter nogle år kunne vi se, at det ikke længere var nødvendigt at bruge barometeret, siger Thomas Møller, der er souschef på Syvstjerneskolen i Værløse.

Når skoleåret er omme på skolen i Helsingør, tæller man hængelåsene op. Den samlede pengesum er så øremærket til indkøb, som skal komme alle elever til gode.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere