Skattegæld: Medarbejder inddriver millioner med telefon

Skat har droppet at inddrive langt størstedelen af 100 milliarder kroner. Men i flere kommuner lader man ikke borgerne slippe.

6,7 millioner kroner.

Så meget har en enkelt medarbejder i Helsingør Kommune allerede inddrevet blot ved at ringe til borgere, der skylder i skat.

Det sker efter, at Folketinget gav kommunerne lov til i februar at inddrive forfaldne ejendomsskatter, efter Skat ikke har opkrævet skatter i årevis.

Og nu gør Helsingør Kommune sig klar til at få kradset de resterende 13,2 millioner kroner ind i som borgerne skylder kommunen i ejendomsskatter, fortæller Pernille Madsen, centerchef i Helsingør Kommune.

- Vi har lige nu 1800 sager, hvor borgerne skylder i ejendomsskatter, og her vil borgerne få et brev fra os. Hvis borgerne efter et stykke tid stadig ikke har betalt, så sender vi sagen videre til en advokat, hvor det kan ende i en tvangsauktion, siger Pernille Madsen til DR P4 København.

En hån mod borgere, som betaler

Alene sidste år skyldte borgerne i de 33 kommuner i hovedstadsområdet 1,7 milliarder kroner i ubetalt gæld.

Ifølge Pernille Madsen, så har det stor betydning for kommunens likviditet, at man nu kan inddrive gælden.

- Det er jo klart, at byrådet skal bruge de her penge til at forvalte den kerneopgave, der er ude i kommunen, siger hun til DR P4 København.

I Køge Kommune er man også begyndt at inddrive gæld hos borgerne, og her har man ansat en enkelt medarbejder til opgaven.

Det er vigtigt for retsfølelsen, at kommunen får inddrevet pengene, mener borgmester Flemming Christensen (K).

- For de borgere, der betaler, hvad de skal, er det en hån mod dem, hvis vi er ligeglade med dem, der ikke betaler. Derfor skylder vi alle, at vi tager hånd om at få inddrevet pengene, siger han.

Mange kommuner har masser af millioner til gode:

I Køge har man 72 millioner kroner til gode. I Københavns Kommune mangler man 742 millioner kroner, og i Allerød Kommune skylder borgerne 11 millioner kroner. 

Her har man siden februar også forsøgt at inddrive ejendomsskatter samt byggesagsgebyrer. Men man ønsker også at inddrage andre gældstyper:

Indslag fra 25. april 2017.