Så gaber vi op: Bente har været 60 år på samme tandklinik

Bente Raae Andersen har været på samme arbejdsplads i 60 år. Men selvom hun er blevet 78 år, planlægger hun ikke at gå på pension lige foreløbig.

02:05

Kort før sin 78 års fødselsdag kunne Bente Raae Andersen for nylig fejre et jubilæum, som kun de færreste får lov at opleve. Video: Thomas Elken / TV 2 Lorry

"Ooooog så gaber vi op" lyder det fra Bente Raae Andersen, som er i gang med at gøre klar til næste patient.

Sætningen har Bente Raae Andersen sagt mange gange før, for i mere end 60 år har hun siddet lige ved siden af tandlægestolen på Skolen ved Gurrevej i Helsingør. Men da hun startede, så hverken klinikken eller behandlingerne ud, som de gør i dag.

- Der havde jo vi kviksølv, for vi lavede mange sølvfyldninger i gamle dage, og kviksølv er smadder giftigt. Og så havde vi jo kun én boremaskine med snoretræk, siger Bente Raae Andersen, da TV 2 Lorry besøger hende på tandklinikken.

Og de unge patienter på skolen fik i gamle dage også en lidt anerledes bedøvelse til deres tandlægebesøg, end vi er vant til i dag.

- Så satte man sådan nogle små vattotter på snoren, og så kørte de rundt med snoren. Så sad børnene og kiggede på det. Det var ligesom at tælle får - de blev helt slappe, siger Bente Raae Andersen.

Læs også Lena får medalje: Har arbejdet 50 år på samme apotek

Uvuderlig erfaring

Det var kort før hendes 78-års fødselsdag, at Bente Raae Andersen kunne fejre sit 60-års jubilæum. Og efter så mange år på samme arbejdsplads er det især humor og glæden ved hver enkelt patient, som holder hende i gang.

Det er da en glæde at se ham gå med en fin tand og han er tilfreds. Og det er da et mirakel.

Bente Raae Andersen, Tandklinikassistent

- Det er da en glæde at se ham gå med en fin tand og han er tilfreds. Og det er da et mirakel, siger Bente Raae Andersen, mens hun er i gang med en patient.

Med så mange års erfaring med børn og tænder, så er Bente Raae Andersen en kæmpe gave til tandlægeklinikken. I hvert fald hvis man spørger hendes kollegaer.

- Der er ikke nogle situationer, hun ikke har oplevet. Så hun kan forudse, hvad man ikke skal gøre, for hun har set både den rigtige og den forkerte måde at gøre alting på, siger Hanne Sloth, der er tandlæge på Skolen ved Gurrevej.

Læs også Så mange vil løbe med Kronprinsen i hovedstaden

"Nu er det altså nu"

Men mange år på arbejdsmarkedet og som tandklinikassistent har ikke ændret noget. For Bente Raae Andersen er stadigvæk den samme person, som hun var, da hun trådte ind af døren for 60 år siden.

- Hun er i hvert fald ikke blevet mindre fræk, siger Hanne Sloth.

Der er ikke nogle situationer, hun ikke har oplevet. Så hun kan forudse, hvad man ikke skal gøre, for hun har set både den rigtige og den forkerte måde at gøre alting på.

Hanne Sloth, Tandlæge og kollega til Bente Raae Andersen

- Jeg jeg har sagt, at hvis de finder ud af, at jeg tumler rundt og ikke gør tingene, som jeg skal, så må de sige "nu er det altså nu", følger Bente Raae Andersen hurtigt op med et smil.

Men selvom hun er blevet 78 år, så nyder Bente Raae Andersen at gå på arbejde hver morgen. Og hun ser heller ikke sig selv blive hjemme hos sin mand lige foreløbig.

- Han kan da godt lide, at jeg går. Han synes det er så dejligt, siger hun.

Læs også Julestemningen sikret i Helsingør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik