Royalt slot i Nordsjælland sat til salg for tocifret millionbeløb

Gurrehus Slot i Kvistgaard lagde fra 1914 til 1957 gulv til Prins Georg af Grækenlands laksko. Nu er det sat til salg – igen.

En idyllisk placering ud til sø med en have så stor, at den er en konge værdig, store stuer en suite og mange meter til loftet.

Omtrent sådan lyder salgsopstillingen til Gurre Slot, der ligger i Nordsjælland – og som netop nu er blevet sat til salg for svimlende 52 millioner kroner.

Det skriver boliga.dk.

Men selvom de mange millioner lyder af meget, er det kun lidt over halvdelen af den købesum, som slottet tidligere har været udbudt til.

Indvendig finder du 3.000 kvadratmeter gennemrenoveret slot.
Indvendig finder du 3.000 kvadratmeter gennemrenoveret slot.
Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Udbudt for tredje gang på seks år

I 2013 var Gurrehus Slot nemlig også til salg, men her lød prisen på 100 millioner kroner. Med de mange millioner fulgte dog også en gennemgribende renovering og etablering af en egentlig slotshave.

Siden er prisen blevet nedskaleret flere gange, og en egentlig slotshave med lys, stier og fintskårne træer i barokstil er aldrig blevet realiseret.

I efteråret 2018 blev slottet, der ligger i Helsingør Kommune, endnu engang udbudt på boligmarkedet – denne gang til en pris på 58 millioner kroner.

Nu, knap et år senere, er det milliondyre slot endnu engang blevet udbudt med endnu en prisreducering.

Et slot med historie

Gurrehus Slot ligger tæt på Gurre Slotsruin, som er det slot, hvor den danske konge Valdemar Atterdag døde i 1375.

Dermed var området Gurre i Kvistgård omdrejningspunktet for kongeriget Danmark under Atterdags regeringsperiode, hvor han boede med sin datter dronning Margrete den første i 1300-tallet.

Ifølge sagnet holdt kong Valdemar endda så meget af sit slot i Gurre, at han sagde ”Lad blot Gud bevare sit Himmerige, hvis jeg kan beholde mit elskede Gurre”.

En kommentar, der senere affødte fortællingen om, at kong Valdemar Atterdag hver nat rider rundt i egnen med sit vilde jagtselskab, og at man skal huske at åbne alle porte og led. Det vilde spøgelsesridt er ifølge sagnet Guds straf for kongens bemærkning.

Slottet ligger lige ned til Gurresø.
Slottet ligger lige ned til Gurresø.
Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Græsk prins paradis

Slottet Gurrehus, som nu er til salg, ligger kun et par stenkast fra den gamle ruin. Gurrehus Slot har historie tilbage fra 1500-tallet, men slottet, der i dag ligger på grunden, blev bygget i 1881.

Kun få år senere købte prins Georg af Grækenland slottet, som han boede i mellem 1914 og 1959.

Siden har slottet både tilhørt private, Forsvaret og senest staten, før det i 1999 blev købt af byggeselskabet Mogens de Linde. Allerede to år senere kom slottet i nåede hænder med Ejendomsanpartsselskabet Gurrehus Slot, som ejede slottet frem til 2010.

Her overtog storinvesteren Anders Vestergaard-Jensen ejendomsselskabet Gurrehus, som han nu forsørger at sælge.

Gigantiske værelser og 1.000 kvadratmeter kælder

Foruden at ligge lige ned til Gurresø, råder slottet også over ganske mange kvadratmeter. Hele 3.000 af slagsen – og dertil skal lægges 1.000 kvadratmeter kælder.

Alt er sat i stand i den originale herskabelige stil, og ifølge ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen kan ”mulighederne og drømme få frit løb på Gurrehus Slot”, som der står i boligpræsentationen.

Hvis du altså har 52 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Genåbning

playAntallet af jobopslag boomer forud for genåbningen

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

20_percent

playØvelsesbane for køreskoler hårdt ramt af udskudt genåbning: "Jeg håber ikke på noget mere"

ledighed arkivfoto

Ledigheden stiger for anden måned i træk – disse hovedstadskommuner rammes især

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere