Royalisten Irenes mangeårige blomsterdrøm blæste væk

En helt speciel blomsterpige skulle i dag endelig have indfriet sin årelange drøm om at byde dronningen velkommen med blomster. Det blev dog ved drømmen.

Royalisten var efter mange års drøm om at være blomsterpige i dag klar med buketten til dronningen på kajen i Helsingør. Men i sidste øjeblik gik drømmen i vasken. Foto: Julie Andersen

Helsingørs bormester, Benedikte Kiær kalder hende den største royalist i kommunen. For Irene Madsen er noget mere begejstret for de kongelige end flertallet.

Der hænger flere billeder af kongefamilien på Irene Madsens kontor. Foto: Julie Andersen

 

I mange år har hun drømt om at være blomsterpige og have æren af at give Dronning Margrethe de blomster, der traditionen tro skal uddeles, når hun fra Kongeskibet Dannebrog går i land i en dansk by.

Og selvom hun har rundet de 50 og dermed er noget ældre end de fleste blomsterpiger, var hendes ønske lige ved at gå i opfyldelse i dag. 

Fik æren i fødselsdagsgave

I flere år har Irene Madsen forgæves spurgt, om hun kunne få lov til at give den berømte buket til dronningen, når hun går i land i Helsingør, og da hun blev 50 år, så det endelig ud til, at hun ville få sit ønske opfyldt.

Her fik hun af sine kolleger på Helsingør Rådhus, hvor hun er faglig lønkoordinator, æren af at være blomsterpige ved dagens dronningebesøg. 

- Jeg synes, det er en stor oplevelse, sagde hun, inden dronningen ifølge planen skulle gå i land.

Hun indrømmede, at hun var nervøs, men det var der slet ingen grund til. Kongeskivet Dannebrog sejlede nemlig lige forbi, da det måtte opgive at lægge til kaj på grund af stærk strøm og kraftig blæst. 

- Det er lidt ærgerligt. Nu har man sådan sat sig op til det, sagde Irene Madsen ovenpå den skuffende nyhed.

Læs også Så skete det igen: Blæsten snød Helsingør for dronningen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik