Rigmand tilbød julehjælp: Blev dybt berørt over reaktionerne

Mangemillionæren Frank Rasmussen har sat sig for at hjælpe trængende familier med en økonomisk håndsrækning.

Man er ikke nødvendigvis ligeglad med trængende danskere, bare fordi man har masser af millioner på bankkontoen. 

Det slår helsingoraneren Frank Rasmussen helt fast, eftersom han i år har besluttet sig for at dele ud af sin formue til enlige forsøgere, der har svært ved at få pengene til at række til både julegaver og flæskesteg. 

Det skriver ITWatch.dk. 

Telmore-stifteren har skrevet et facebookopslag, der i skrivende stund er delt mere end 700 gange, hvori han lover 2.500 kroner til fire familier, hvis de vil begrunde, hvorfor de har brug for pengene. 

Reaktionerne på hans opslag har dog været så overvældende, at han faktisk har ændret mening og i stedet hjælper hele 10 familier. 

Rystet over antallet af henvendelser

- Jeg har modtaget flere hundrede henvendelser. Jeg er virkelig berørt over at se, hvor mange der har så få penge, at de ikke er i stand til at købe lidt mad og en lille gave til deres børn til jul, siger han til ITWatch.dk. 

Idéen fik han, da han så en enlig mor på sin cykel en kold morgen. Men det er ikke første gang, at han udmærker sig ved at give til folk, der har mindre end ham selv. 

Han har blandt andet fået skofirmaet Ecco til at uddele støvler til Københavns hjemløse, og han har deltaget aktivt med sine børn i tøjindsamlinger og levering af mad til byens folk. 

Til ITWatch forklarer han, at selvom han stemmer blåt, så kan ikke klare, når politikerne tager fra de fattige for at give til de rige, som det eksempelvis var tilfældet med de nye lavere bilafgifter, regeringen vedtog i efteråret. 

Tjente millioner på teleselskaber

Frank Rasmussen blev både rig og kendt, efter han stiftede teleselskabet Telmore tilbage i år 2000. 

Selskabet opfandt den såkaldte 'tank-op'-model i Danmark, således at kunderne nu på internettet fik lov til at styre deres forbrug. 

Det resulterede i, at TDC købte Telmore for 229 millioner kroner fire år efter. 

I 2007 kastede Frank Rasmussen sig igen ind i telebranchen, hvor han startede lavprisselskabet BiBob, som senere blev opkøbt af Telenor for 93 millioner kroner.