Rekord i fartbøder på Helsingørmotorvejen

Nordsjællands Politi tjente fire millioner til statskassen på fem timer. 'Fuldstændigt sindssygt', lyder det fra politiet.

To bilister står ubetinget til at miste kørekortet, 190 får betinget frakendelse og skal op til ny køreprøve, mens yderligere 209 bilister får klip i kørekortet.

Det er status, efter at Nordsjællands Politi onsdag satte Danmarksrekord med en fotovogn på Helsingørmotorvejen mellem Sandbjerg og Vedbæk i retning mod København. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fra klokken 9.27 og fem timer frem registrerede politiassistent Kim Sørensen 1635 fartsyndere på motorvejen, hvor der er i øjeblikket er vejarbejde.

I forbindelse med vejarbejder fordobles bødetaksterne, ligesom der kommer et offer-tillæg på 500 kroner med i regningen. Minimumsudskrivningen er således på 2500 kroner, og ganget op med 1635 sager giver det fire millioner bødekroner i statskassen.

- Det er fuldstændigt sindssygt. Jeg har været politimand i mange år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende. Det her er Danmarks-rekord og en kedelig én af slagsen, siger Kim Sørensen til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

- Vi er her ikke på grund af pengene. Vi er her for at beskytte liv. Vi har fået en henvendelse fra firmaet bag vejarbejdet her på motorvejen. Arbejderne har flere gange måttet springe for livet, fordi folk kører alt for stærkt. Senest var det en lastbil, der kørte så hurtigt, at nogle materialer fløj af ladet og var tæt på at ramme vejarbejderne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere