Politikers bil smadret igen: Nu fjerner hun DF-reklame

To gange på få måneder har Freja Södergran fået ødelagt sin bil.

Ukendte gerningsmænd har fredag kastet en sten gennem bagruden på Freja Södergrans hvide Toyota. 

Det skriver Helsingør Dagblad. 

Og det er ikke første gang, at politikeren, som er regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti, må finde sig i at blive udsat for hærværk.

Også før kommunalvalget fik hun smadret sin bil - dengang kaldte hun det krænkende og forklarede, at hendes børn var meget utrygge.

- Nu reagerede jeg faktisk mere roligt. Desværre, kan man sige. For det viser jo, at man åbenbart hurtigt accepterer vilkårene, forklarer hun til TV 2 Lorry. 

 
 
Foto: Kjeld Dufke

Gået efter bil med reklame

Hærværket er sket på Espergærde Station, hvor Freja Södergran og hendes mand havde parkeret for at tage Kystbanen til København. 

Og hun er slet ikke i tvivl om, at man er gået specifikt efter hende:

- Der er navn på bilen. Og det er det eneste køretøj på p-pladsen, som er blevet rørt, siger hun til TV 2 Lorry.

Derfor går der ikke længe, før reklamerne kommer af:

- Jeg er selvfølgelig lidt i konflikt med mig selv, for jeg føler ikke, at det burde få sådan et resultat, men nu er valget slut. Det irriterer mig faktisk, at jeg ikke nåede at fjerne dem før, siger hun til TV 2 Lorry.

Børnene har hun valgt ikke at tale så meget med for ikke at gøre dem bange igen, forklarer hun. 

I september fik Freja Södergran ligeledes ødelagt sin bagrude. Dengang havde gerningsmændene brugt en potteplante. Sidespejlet var også sparket af. 
I september fik Freja Södergran ligeledes ødelagt sin bagrude. Dengang havde gerningsmændene brugt en potteplante. Sidespejlet var også sparket af. 
Foto: Privat

Måske skyldes det, at jeg er en ung kvinde

Indtil videre har det været risikofrit for gerningsmændene at skræmme familien. Det er nemlig hverken lykkedes politiet at få fingre i dem, der stod bag hærværket i september eller nu. 

Man håber dog på at finde DNA-spor denne gang. 

Hvorfor det netop er Freja Södergran, som bliver udsat for det her, har hovedpersonen selv svært ved at forstå:

- Jeg ytrer mig ikke værre end mange andre DF'ere. Måske skyldes det, at jeg er en ung kvinde? Nogle tror måske, at jeg er lettere at tryne, siger hun til TV 2 Lorry.

Får det dig til at overveje dit politiske engagement?
- Overhovedet ikke. Tværtimod. Det viser jo, at jeg har ret i, at der er noget galt visse steder i vores demokrati. Folk burde forstå, at de har rigeligt med muligheder for at ytre deres modstand mod mig - uden at ødelægge mine ejendele. 

Mand dømt for trusler mod Joachim B. Olsen

Økonomi- og Indenrigsministeriet, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner er netop i gang med at undersøge det reelle omfang af trusler mod danske politikere. 

Landets 2.444 medlemmer af byråd har derfor fået et spørgeskema tilsendt, hvori de bliver spurgt, om de har været udsat for én eller flere af følgende former for krænkelser: chikane, trusler, hærværk, vold.

Undersøgelsen kommer efter flere domme. 

En mand fra Frederiksværk er i januar blevet dømt for at true Liberal Alliances Joachim B. Olsen på Facebook

I marts fik en 29-årig 60 dages fængsel for dødstrusler mod Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth, der er EU-ordfører og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse. 

Tilbage i 2016 blev en kun 18-årig kvinde dømt for at have truet den konservative politiker Mai Mercado - ligeledes i en besked i Facebooks Messenger-app. 

- Sidste gang følte jeg, at jeg blev skudt i skoene, at jeg fiskede stemmer. Men den nyeste episode viser jo, at man også udsættes for hærværk mellem valgene, siger Freja Södergran til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere