Politifolk sigtet for at tage mod bestikkelse fra Karsten Ree

Politifolk, der efterforskede sag om menneskehandel mod finansmand, fik ifølge Radio24syv gratis hotelophold.

To ansatte ved Nordsjællands Politi er suspenderet fra tjeneste og sigtet for bestikkelse i form af hotelophold i Afrika. Det skriver Radio24Syv.

Sagen involverer ifølge radioen også finansmanden Karsten Ree, der blandt andet ejer et safariresort i Kenya og et luksushotel på Zanzibar.

quote Det her er at skyde gråspurve med kanoner, og han kan slet ikke nikke genkendende til det her. 

Martin Cumberland, advokat for en af de sigtede

Det var her, de to politifolk angiveligt boede på Karsten Rees regning. Det skal være sket tilbage i 2015, efter at de havde efterforsket en sag, hvor Ree var mistænkt for menneskehandel. Sigtelsen mod Ree blev dog senere frafaldet.

De to politifolk er ifølge Radio24syvs oplysninger begge sigtet efter straffelovens bestemmelse om bestikkelse, § 144, for i slutningen af november 2015 at have modtaget gaver fra Karsten Ree til en værdi af omkring 26.500 kroner.

Nægter sig skyldig

Advokat Martin Cumberland repræsenterer en af de sigtede betjente. Han forklarer, at hans klient nægter sig skyldig.

- Det her er at skyde gråspurve med kanoner, og han kan slet ikke nikke genkendende til det her. Han har været ude at rejse som privatperson og har selv betalt flybilletter, og der er ingen forbindelse overhovedet til tjenesteudøvelsen, så han nægter sig selvfølgelig skyldig, siger advokaten til radiostationen.

Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der i første omgang har efterforsket sagen, og som har afleveret sagen til Statsadvokaten i København, der nu skal afgøre, om der skal rejses tiltale mod de to politifolk, eller om sagen skal indstilles.

Rigspolitiets HR-direktør Anne Erlandsen siger, at man ser med stor alvor på mistanker om bestikkelse, og at det vil medføre afskedigelse, hvis politifolkene bliver kendt skyldige. Hun tilføjer desuden, at Rigspolitiet har "iværksat de fornødne personalemæssige tiltag". 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere