Politiet skød mod spøgelsesbilist under langvarig biljagt

Lang natlig biljagt: Bilist forsøgte i meget høj fart at flygte fra politiet ved at køre i de modsatte vognbaner

En mandlig bilist først i 30´erne var i nat så besluttet på ikke at tale med politiet, at han fortsatte sin vilde kørsel trods flere skud og punkterede dæk.

Det fortæller vagtchef Jan  Hedager fra Nordsjællands Politi.

Kort efter klokken 02 fik Nordsjællands Politi en henvendelse fra Københavns Politi. De var efter en bilist, der nu var på vej ind i Nordsjællands Politis område, og Københavns Politi bad derfor om assistance.  Det fik de, og så gik biljagten op mod Nordsjælland.

Sømmåtter og en regn af gnister

- Han kørte fra Lyngbyvejen til Kongevejen og videre op mod Holte og Birkerød, hvor der på det tidspunkt var flere politibiler efter ham, forklarer Jan Hedager.

Ved Blovstrød lykkedes det flugtbilisten at få vendt sin bil, og så gik turen sydover ad Kongevejen.

- Da han nåede Virum, kørte han over i den modsatte vognbane, og han skiftede frem og tilbage flere gange, siger Jan Hedager.

quote Der stod en regn af gnister fra bilen

Jan Hedager, Nordsjællands politi

Nede ved Lyngby kørte bilisten ud på Helsingørmotorvejen og satte kurs nordpå - i det forkerte spor - og altså nu som regulær motorvejs-spøgelsesbilist.

- Han kørte meget hurtigt. Fra 110 til 150 kilometer i timen. Tidligere var det lykkedes at lægge sømmåtter ud, så han var punkteret på forhjulene. Der stod en regn af gnister op fra bilen, mens han kørte, forklarer Jan Hedager.

To skud mod bilisten

Adskillige modkørende måtte undvige den ildsprudlende, hurtigtkørende spøgselsesbilist, der blev fulgt af patruljevogne, som dog hele tiden holdt sig bag ham.

- På det tidsunkt blev der afgivet to skud mod hans ene dæk, men han fortsatte alligevel. Og først oppe ved Kvistgaard, hvor han kørte fra motorvejen, lykkedes det at stoppe ham. To patruljevogne fra Københavns politi påkørte ham og fik ham skubbet af vejen, hvorefter han blev anholdt, fortæller vagtchefen.

quote Han sad og røg en joint i bilen

Københavns politi

Bilisten - en mand først i 30´erne virkede alkohol- og narkopåvirket, og derfor blev han kørt til sygehuset. Politiet har endnu ikke kunnet afhøre ham og ved derfor ikke, hvad der drev ham ud på den vilde køretur.

Han forventes i grundlovsforhør i løbet af formiddagen.

Hele  forløbet startede hos Københavns Politi. Her fortæller vagtchefen til TV 2 Lorry, at man fik anmeldelse om, at bilisten holdt på Nørre Allé, hvor han var i gang med at ryge en joint - og da en patrulje nåede frem til ham, startede den lange biljagt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere