Politi på jagt efter bandemedlemmer efter skyderi

To mænd, som søndag blev ramt af skud i Helsingør, har tilknytning til en bande. Politiet leder efter gerningsmændene i bandemiljøet.

Efter at to mænd natten til søndag blev ramt af skud i en opgang i Helsingør, mener politiet nu at gerningsmændene skal findes i bandemiljøet.

- Vi efterforsker sagen som banderelateret, men vi ved endnu ikke, om det er noget internt fnidder eller et opgør. Det skal vi have opklaret, siger politikommissær Henrik Gunst fra afdelingen for personfarlig kriminalitet i Nordsjællands Politi.

Politiet fik natten til søndag klokken 00.29 en anmeldelse om, at der var blevet affyret skud i en opgang på Sydvej i Helsingør.

Først forlød det, at tre personer skulle være blevet ramt af samlet mellem syv og ti skud. Da politiet ankom til stedet, viste det sig imidlertid, at der kun var to skudofre.

Den ene mand var ifølge politiet blevet ramt i brystet og begge ben, mens den anden mand var blevet ramt i det ene ben.

Begge ofre er, ifølge politiet, meldt uden for livsfare. De blev bragt på hospitalet, mens politiet indledte arbejdet med at samle spor til efterforskningen.

Indtil videre står det klart, at de formodede gerningspersoner løb fra stedet via Sydvej til Rønnebær Allé. Her satte de sig ind i en mørk bil, muligvis en VW Passat, og kørte mod boligområdet Vapnagård.

I følge Henrik Gunst er politiet i fuld gang med at efterforske sagen. Men der er endnu ikke sket anholdelser i sagen, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere