Overgravet kabel skabte problemer: Nu virker nødkald igen

En entreprenør har gravet et TDC-kabel over, hvilket betyder, at nødkald i flere Nordsjællandske kommuner ikke fungerer.

Opdatering: Kl. 22.39 onadsg aften meddelte TDC, at man i første omgang var lykkedes med at omdirigere nødkaldene digitalt, så nødkaldssystemet igen virkede i samtlige kommuner. Selve kabelskaden blev repareret i løbet af natten, og klokken 03.50 torsdag morgen var al drift normal igen, oplyser TDC’s kommunikationsafdeling til TV 2 Lorry.

 

Borgere i Rudersdal, Helsingør, Fredensborg og Hørsholm er i øjeblikket uden såkaldt nødkald. En entreprenør har gravet et TDC-kabel over på en byggeplads i Blovstrød i Allerød Kommune.

Det skete omkring kl. 14 onsdag. TDC har ikke selv et overblik over hvilke kommuner der er berørte. I første omgang var det Helsingør der udsendte en meddelelse til borgerne om nedbruddet. 

Her er cirka 500 borgere tilknyttet nødkaldsystemet i kommunen. Disse borgere kan i øjeblikket ikke tilkalde hjælp via nødkald. 

Der er tale om ældre eller svage, der kan tilkalde hjælp, hvis de for eksempel falder eller kommer til skade. 

I Helsingør har man siden kl. 14:30 arbejdet på at få fat på de muligt berøre borgere. Her kl. 22:30 oplyser Margrethe Kusk Pedersen, Centerchef i Helsingør Kommune, at man mangler kontakt til cirka 70 borgere, man at man ikke ringer videre, da det skaber uro. Borgerne er kontaktet fra den mest kritiske rækkefølge.

Også i Hørsholm Kommune er nødkaldet ramt. Her er 450 borgere uden nødkald i øjeblikket.

I Ruderdals er det cirka 150 borgere der mangler nødkald, her har kommunen sat nødproceduren i gang. 

Sådan kan en nødkalde-sender se ud. 
Sådan kan en nødkalde-sender se ud. 
Foto: Scanpix

- Vi har kaldt ekstra personale på arbejde og vi laver flere besøg til de borgere, hvor det er nødvendigt, fortæller Mette Christensen, distriktsleder i Rudersdal Kommune til TV 2 Lorry. 

Senest har Fredensborg Kommune oplyst, at de også er ramt af TDCs nedbrud. Her er cirka. 400 borgere tilknyttet nødkald. Kommunen opfordrer pårørende og naboer til at være ekstra opmærksomme, desuden er der også kaldt ekstra personale på arbejde her. 

TDC arbejder lige nu på at løse problemet, men kan ikke sige noget om, hvornår det er løst. I værste fald kan det betyde, at borgerne ikke får nødkaldet tilbage før i morgen. 

Ifølge kommunikationsrådgiver hos TDC, Jakob Danving Nielsen, forsøger man i øjeblikket at omlægge nødkald digitalt, i de berørte kommune, så det hurtigere kommer til at fungere igen. Men forventningen er fortsat at den samlede kabelskade er udberedt i de tidligere morgentimer. 

Får man brug for at tilkalde nødhjælp, skal man benytte følgende nummer der gælder i alle kommuner: 23639842 .

1813 og 112 virker også. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere