Nyt Helsingør-stadion forsinket: Sendes i nyt udbud

Oprindeligt var det planen, at Helsingør ville få et nyt stadion til foråret. Men nu sendes byggeriet i et nyt udbud, og dermed forsinkes projektet.

Udsigten til en nyt stadion på Gl. Hellebækvej i Helsingør bliver noget længere end forventet.

Det står nu klart efter et lukket byrådsmøde mandag aften. Her besluttede et flertal af Helsingørs byrådsmedlemmer at annullere udbuddet af byggeriet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byggeriet har været budgetteret med 57,6 millioner kroner. Men ifølge avisen lå det laveste bud fra ansøgerne på 80,3 millioner kroner, hvilket er 22 millioner mere end det budgetterede beløb.

Det kommende stadion skal anlægge ved Helsingør Hallen.
Det kommende stadion skal anlægge ved Helsingør Hallen.
Foto: Illustration: NOVA 5 | ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER

Forsinket 4-6 måneder

I forvejen har kommunen et presset anlægsbudget, så et flertal af politikerne blev under mødet enige om, at byggeriet skal sendes i et nyt udbud.

- Modellen indebærer et nyt udbud, men før det sker, vil Helsingør Kommune indlede en dialogproces, hvor der sammen med interesserede entreprenører findes forskellige muligheder for optimeringer, som kan have en betydning for prisen. Målet er at komme betydeligt tættere på den oprindelige budgetramme på 57,6 millioner kroner, hedder det i en kortfattet pressemeddelelse fra Helsingør Kommune, som blev udsendt umiddelbart efter det lukkede møde, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Oprindeligt var det planen, at stadionet, som blev præsenteret tilbage i februar sidste år, skulle stå klar til dette års forårssæsonstart. 

Tidsplanen blev senere hen udskudt, så stadionet først ville stå klar til efteråret.

Men med et ny udbud bliver tidsplanen - alt efter hvordan processen forløber – forlænget med fire til seks måneder, oplyser kommunen. Så det bliver med al sandsynlighed først klar næste år.

- Usikkerheden knytter sig især til, at byggeperioden nu vil komme til at strække sig hen over en vinterperiode, står der i pressemeddelelsen fra kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere