Nye tiltag på Kystbanen: "Det er helt grotesk"

Nordsjællandske borgmestre er alt andet end tilfreds med de seneste tiltag på Kystbanen.

03:51

Selvom en adskillelse fra Øresundstrafikken længe har været på ønskesedlen hos borgmestrene langs Kystbanen, så opfylder onsdagens udmeldinger bestemt ikke alle deres juleønsker. 

- Jeg synes, det er et utrolig skuffende. Det virker nærmest grotesk at man bare lægger sig fladt ned og opgiver en forbedring af Kystbanen, lyder den første reaktion fra Rudersdals borgmester, Jens Ive, Venstre. 

Og han bliver bakket op af Helsingørs konservative borgmester: 

-  Jeg tror ikke, det er nok, at man bare siger at det ikke længere skal køre til Sverige. Det handler også om at vi har nogle meget slidte togvogne. siger Benedikte Kiær til TV 2 Lorry. 

Læs også Kystbanen kører: Dog risiko for aflysninger i myldretiden

- Der mangler pladser til pendlerne, de står som sild i en tønde alt for tit.

Minister lover færre forsinkelser

Med adskillelsen af Kystbanen og Øresundstrafikken fra 2022 lover transportministeren ellers færre forsinkelser til de hårdt prøvede pendlere.

- Adskillelsen af de to trafiksystemer vil forbedre muligheden for en mere punktlig betjening af Kystbanen, fordi driften ikke længere vil være påvirket af forsinkelser fra Sverige. 

Sådan lød det onsdag, da Transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen, LA, fremlagde de nye planer. 

I tre år har de nordsjællandske borgmestre gjort fælles front for forbedringer af Kystbanen. Og den kamp stopper bestemt ikke med den nye aftale. 

Et stort kritikpunkt er, at de svenske tog allerede tager over fra Østerport. Så kystbanepassagererne vil ikke længere kunne køre direkte til eksempelvis lufthavnen. 

Læs også Så langt, så godt: 800 meter lang tysker færdig på Kystbanen

- Du skærer Københavns Lufthavn helt væk som om den ikke eksisterer, det er simpelthen grotesk forringelse, tordner Jens Ive i Rudersdal.

Ændringerne giver udsigt til flere daglige afgange fra de passagertunge stationer i den nordlige del af Kystbanen. 

Til gengæld skæres der ned fra Klampenborg, Skodsborg, Vedbæk og Rungsted.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik