Nye LED-lamper skal spare Vapnagaard for 700.000 kroner

I alt 2.535 nye LED lamper skal opsættes i Helsingørs største boligområde Vapnagaard. Det skal spare over en halv kroner

Beboerne på Vapnagaard i Helsingør kan godt mærke, når regningen fra Forsyning Helsingør kommer en gang om året. For det er ikke gratis at tænde for lyset.

Byggeriets 57 boligblokke har hver en lang kælder og tre opgange, hvor der sidder masser af pærer og lysstofrør. Forbruget fra den belysning er en del af Vapnagaards fællesudgifter, og er dermed en del af de enkelte lejeres husleje.

Derfor har både beboerne og Vapnagaards forretningsudvalg længe overvejet om, der ikke kunne spares på fællesudgifterne til strøm.

- De penge kan vi sagtens finde noget mere fornuftigt til, siger Jan D. Pihl, der er byggeteknisk inspektør på Vapnagaard, i en pressemeddelse.

Levetid på 40.000 timer

Opgaven med at skifte alle gamle lysamaturer i både kældre og opgange blev sendt i udbud. Og nu skal det lokale elektrikerfirma AC-EL stå for udskiftningen af alle gamle pærer og lysstofrør, som skal skiftes ud med i alt 2.535 moderne LED lamper. 

De nye lamper har en levetid på godt 40.000 timer. Eller godt 25 år. Det betyder, at beboerne på Vapnagaard nu kan se frem til en stor besparelse på deres elregning.

- Vi har en forventning om, at vi kan spare op i mod 770.000 kroner om året, når vi har fået skiftet alle armaturerne ud med moderne LED. Det betyder, at vi forventer at have tjent investeringen i LED hjem på cirka fem år, siger Jan D. Pihl.

Arbejdet med at sætte LED lamper op forventes at tage omkring fire måneder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere