Ny serie: Kom helt tæt på Danmarks mindste Superligaklub

I Lorry+ serien Kronborgs Drenge er du med på sidelinjen i de kaotiske uger efter FC Helsingørs sensationelle oprykning til Superligaen.

15:21

FC Helsingør har indtil videre fået to sejre og tre nederlag i Superligaen. I Kronborgs Drenge følges klubben op til debutkampen mod Hobro. Video: Keld Navntoft - Scanpix

Det var lidt af en overraskelse for Fodbolddanmark at FC Helsingør rykkede op i Superligaen. Det er 80 år siden, at klubben sidst spillede i Danmarks bedste række. Og efter oprykningskampen mod Viborg havde klubben bare fem uger til at blive klar til debutkampen mod Hobro. TV 2 Lorry fulgte i hælene på ledelsen, spillerne og træner Christian Lønstrup.

Og der var nok at se til. I første afsnit af serien Kronborgs Drenge følger vi ikke mindst direktør Janus Kyhl og hans kamp for at få lov til at bruge Helsingør Stadion som hjemmebane. Helsingør Stadion er fra 1923 og er ikke godkendt til Superligakampe, så det er op til Divisionsforeningen at give den særlige tilladelse. Tilladelsen får klubben som bekendt, men det er ikke gratis. Det koster cirka 6,5 millioner kroner at opgradere det slidte Helsingør Stadion til Superligakampe. Der skal nye tribuner på plads, lysmaster og et tv-studie. Og pengene er små i Danmarks mindst Superligaklub, der har væsentlig mindre omsætning end de andre Superligaklubber.

Mens der kæmpes på kontoret, så følger vi i første afsnit også kampen hjemme hos holdets yngste spiller Frederik Bay. Mens de andre spillere holder velfortjent sommerferie, kæmper han med bøgerne for at bestå sin HF-studentereksamen. Ikke nogen let opgave, for Fredrik Bay har cirka 80 procents fravær og skal derfor op i fuldt pensum.

- Skolen har nok ikke haft den store betydning. Jeg har nok haft mere fokus på min fodbold. Og så har jeg haft skolen på sidelinjen. Jeg prøvede at følge med så godt som jeg kunne, men første prioriteten var nok hele tiden fodbold, fortæller Frederik Bay i første afsnit af Kronborgs Drenge.

Om det lykkes at få studenterhuen i hus og hvad der ellers sker i de afgørende fem uger i FC Helsingør kan du se her 

Du kan på sitet Kronborgs Drenge også finde spillerportrætter, indblik i klubbens lange historie og se eller gense webdok "Underdogs" med klip og billeder fra oprykningskampen mod Viborg.

Du kan også se første afsnit øverst i denne artikel eller på tv, når Kronborgs Drenge vises første gang i aften på Lorry+ klokken 21.40.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik