Ny Øresundsforbindelse et skridt nærmere

De kommende tre år skal danske og svenske myndigheder i samarbejde undersøge muligheden for en ny brugerbetalt tunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Færgerne er hovedforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, men en tunnelforbindelse rykker langsomt nærmere Foto: Lorry

Snart bliver det måske nemmere at tage bilen eller toget fra Helsingør til Helsingborg. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet igangsætter i samarbejde med svenske myndigheder en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem den danske og svenske by.

Analysen forventes at tage tre år at gennemføre, og den skal blandt andet afprøve den økonomiske holdbarhed af en fast forbindelse. Det oplyser ministeriet på sin hjemmeside.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen er også selv positiv over for idéen.

Læs også Borgmester: Her bør vi placere tunnelen til Sverige

 

- Det spændende ved en HH-forbindelse er netop, at projektet kan være med til at skabe vækst og velstand, uden at man tager midler fra andre gode projekter. Det synes jeg er, sund fornuft, og derfor er jeg glad for, at vi nu får belyst projektet nærmere, siger Ole Birk Olesen.

Stor betydning for Helsingør

På Helsingør Rådhus er man også glade for udsigterne til en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg. En fast forbindelse vil nemlig have kæmpe betydning for den nordsjællandske by.

Læs også Trussel mod Scandlines: Færge til Sverige sejler igen

- Det er utrolig positivt, at de to landes regeringer nu har fundet sammen om at få lavet en forundersøgelse af en ny fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Jeg tror begge regeringer har fået øjnene op for det kæmpe potentiale, der ligger i at binde også den øverste del af øresundsregionen helt tæt sammen, siger Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær, i en pressemeddelelse.

Rejsende mellem Helsingør og Helsingborg må lige nu tage færgen. En tur der tager 20 minutter. Men skal det fulde potentiale udnyttes, så mener borgmesteren i Helsingør, at en ny forbindelse både skal bygges til biler og tog.

- Det er ikke nok bare at bygge motorvej mellem landene. De to byer, Helsingør og Helsingborg, skal kobles tæt sammen, så arbejdstagere, studerende, turister osv. enkelt og frit kan bevæge sig mellem landene. Den gevinst må ikke glippe, siger Benedikte Kiær.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik